AIM radionica curs online

Noutăți

Liber la cultivarea de cânepă (Canabisul Românesc) în gospodării

ActiveNews.ro: Cânepa va putea fi cultivată în România, în gospodării, pe suprafețe de până la 1.500 de metri pătrați, potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii. Măsura vine pentru a sprijini cultivarea acestei plante care aducea venituri importante României, odinioară al treilea producător din lume.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, va fi permisă „cultivarea plantelor de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa în vederea producerii de tulpini, sămânță, în cercetarea agricolă ori pentru producerea de sămânță certificată, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București”.

Ministerul Sănătății va aduna, analiza și comunica Agenției Naționale Antidrog, toate datele statistice pe care le dețin în legătură cu activitățile de cultivare, sitauția suprafețelor pentru care s-au eliberat autorizații de cultivare, precum și suprafețele rămase în cultură și producțiile obținute după recoltare.

Motivele pentru care această inițiativă legislativă este promovată ca ordonanță de urgență:

– neadoptarea măsurilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență are ca efect discriminarea producătorilor agricoli care vor să cultive cânepă pentru consum propriu

– țesătura de cânepă românească este recunoscută în lume drept ”fibra de aur a României”

–  cererea crescândă din țară și din străinătate pentru producția de cânepă industrială

Citește mai mult aici: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Liber la cultivarea de cânepă (Canabisul Românesc) în gospodării

  1. am cumparat de la ” naturiste ” samanta decorticata si nedecorticata pentru consum . pe unele pungute era mentionat : tara de origine – Austria !!! iata ca se pare ca nu suntem un popor de drogati !!! e nevoie in continuare de mediatizare despre canepa – sativa – desigur . poate pe viitor va scadea si pretul la uleiul de canepa – care acum este foarte scump , dar foarte sanatos . la Beclean pe Somes era parca o mare topitorie de canepa !!! – asta sub comunisti ! .

  2. Postarea ta e din +2017iar articolul din 2016. Cam vechi . Știrile sint că vinul Daniel? Nu prea cred

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii