Noutăți

Li se spune „caii din Paradis” sau „caii de aur”. Cabalinele din rasa Akhal Teke sunt printre cele mai frumoase din lume!

Mulți cred că le-au văzut pe toate! Dar lumea este un izvor nesfârșit de surprize. Vederea unui cal din rasa Akhal Teke te va surprinde în cel mai plăcut mod. Unii spun că ar fi cea mai frumoasă rasă de cai din lume, deși frumusețea este un concept relativ; nu pot fi definite criterii universal valabile pentru definirea frumuseții.

Oricum, caii din rasa Akhal Teke se disting între toate celelalte rase. Aceste minunate creaturi sunt originare din Turkmenistan, fiind cunoscute și apreciate acolo pentru „veșmântul” lor strălucitor, care posedă un luciu aproape metalic. Par a fi niște animale fantastice.

d

Acești cai nu sunt doar frumoși, ci sunt și foarte potriviți pentru echitație, fiind deosebit de sprinteni, de rezistenți și de mlădioși. Astăzi, în lume există cu puțin peste 1200 de astfel de cai. Alte surse vorbesc despre mai mult de 6500 de exemplare. Majoritatea acestor cabaline se află în Rusia și Turkmenistan, dar există câteva exemplare chiar și în America de Nord.

Chinezii îi numesc „caii din Paradis”. Alteori, sunt supranumiți „caii de aur”. Caii Akhal-Teke sunt perfect adaptați la condițiile climatice dure din zona de origine. Deși, actualmente, numărul de exemplare nu este prea mare, se crede că rasa este una dintre cele mai vechi de pe planetă. Există mai multe teorii cu privire la originile rasei. În trecut, triburile din Turkmenistan au folosit acești cai în lupta purtată împotriva imperiului rus.

a

Este imposibil să vezi pentru prima oară caii  Akhal-Teke și să nu fii puternic impresionat de aspectul lor… extraterestru. Este greu de precizat dacă sunt cei mai frumoși cai de pe planetă (deși, altfel, ești foarte tentat s-o spui), dar mai lesne este de zis că sunt ființe a căror înfățișare este de o frumusețe care pare adeseori ireală, nepământeană!

b

c

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa informatii și imagini: www.boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Li se spune „caii din Paradis” sau „caii de aur”. Cabalinele din rasa Akhal Teke sunt printre cele mai frumoase din lume!

  1. in romania la radauti exista splendoarea shagya araba cu toate liniile …..
    la mangalia pur sange arab
    sambata de jos lipitan
    jegalia si cislau pur sange englez si cal de sport romanesc,plus celelalte herghelii si depozite de armasari -o ADEVARATA COMOARA GENETICA CABALINA.
    Este bune ca se mai incearca si cu selle franceza o rasa dezvoltata in franta exceptionala

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii