Noutăți

Legendele tribului Hopi despre civilizațiile anterioare avansate și distrugerea lor printr-un potop, similar celui Biblic

Descendenți ai poporului antic Pueblo, care a trăit în zona de sud-vest a actualelor teritorii ale Statelor Unite, Hopi este unul dintre cele mai cunoscute și mistice triburi de amerindieni. Istoria tribului a cărui nume de Hopi, Hopituh Shi-Nu-mu, nu înseamnă altceva decât “oameni paşnici”, este veche de mii de ani. Conceptele de moralitate și etică sunt adânc înrădăcinate în tradițiile lor și acest lucru a implicat un respect pentru toate ființele vii. Conform tradiției lor, există un creator, pe nume Maasaw, după a căror legi s-au ghidat din totdeauna.

Spre deosebire de alte mitologii, populația Hopi credea că zeii au venit din pământ, și nu din cer. Mitologia lor vorbește despre un popor „furnică” ce ar locui în inima Pământului și ar veghea la bunăstarea acestuia. Potrivit acestei credințe, există cicluri de timp, similare cu cele din mitologia aztecă, și ca și aceștia, erau convinși că la finele unui ciclu, zeii se întorc.

hopi2Acum, noi am trăi, potrivit învățăturilor înțelepților Hopi, în cel de-al patrulea ciclu. Însă ce este și mai interesant, este modul în care s-a încheiat ciclul precedent. Conform cărții “Hopi, urmând calea păcii”, scrisă de Frank Waters, un scriitor care a petrecut mai mulți ani din viață în mijlocul acestei comunități, înainte de a se începe ciclul nostru, zeul Sotuknang, nepot al Creatorului, a distrus civilizația precedentă cu ajutorul unor inundații mari ce au acoperit întreg Pământul. Supărarea zeilor a venit din faptul că această civilizație pământeană s-a folosit excesiv de tehnologie, creând “scuturi zburătoare”, cu capacitatea de a ataca orașele care se aflau la mii de km depărtare. Potrivit lucrării mai sus amintite, la începutul ciclului nostru, Sotuknang ne-ar fi transmis să nu repetăm greșelile strămoșilor noștri, ci să învățăm din ele:

Puteți vedea, am spălat chiar şi urmele apariţiei voastre. Pe fundul mării se află toate cetăţile faimoase, scuturile zburătoare, şi comorile lumeşti, corupte de rău. Însă va veni ziua, dacă veţi păstra memoria şi sensul apariţiei voastre, când aceste trepte vor apărea din nou pentru a demonstra adevărul pe care îl vorbiţi”.

hopi3Conform mitologiei Hopi, înainte de sfârșitul unui ciclu, o stea albastră apare pe cer, stea ce simbolizează apropierea „Zilei Purificării”.

hopisursa: crystalinks.com, ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Legendele tribului Hopi despre civilizațiile anterioare avansate și distrugerea lor printr-un potop, similar celui Biblic

  1. Oare de ce toate culturile si marile religii ale lumii sunt de acord cu existenta potopului? S-a intamplat ceva si noi oamenii nu stim?!

  2. cetățeanul tulburat // 28 martie 2016 at 3:21 // Răspunde

    Iar indienii Cherokee spun că străbunii lor se află sus…În stele…adică nu au dat ortul, ci de acolo au venit pe Terra.

    • Cum sa nu stim. Stim. Sau, ma rog, cine vrea sa stie, cine gandeste cu propriul cap, cine se informeaza, stie. Cine nu vrea, asculta orbeste tot ce ne spune stiinta oficiala si intens politizata, sau cum ii spune cineva, K academia.

      Priviti cu atentie malurile Marii Negre de la Constanta pana la Sulina. Par a fi niste diguri construite, cu lungi linii drepte sau usor curbate. Iar in spate, multe lacuri, foste portiuni de mare. Aceleasi ”diguri” pot fi gasite in estul Mexicului, in nordul-vestul Canadei, si in alte locuri. Asa opereaza natura? Construieste diguri?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii