Noutăți

Legea anti-tutun ar putea intra în vigoare în cel mai scurt timp. Care sunt interdicțiile?

Deputații ar trebui să-și dea, astăzi, votul pe propunerea de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ne comunica evz.ro

Conform legii, va fi interzis fumatul în cluburi, restaurante, baruri, firme etc, cu excepția penitenciarelor de maximă siguranță și a zonei de tranzit din aeroporturile internaționale, unde vor fi amenajate spații speciale.

De asemenea, fumatul nu va mai fi permis în locurile de joacă sau alte spaţii destinate copiiilor, închise sau deschise. În aceleași spații va fi ilegală și utilizarea ţigărilor electronice. Apoi, magazinele în care se vând produse din tutun nu mai au voie să le afișeze la casele de marcat.

„Sperăm ca, într-un an – doi, să vedem rezultatele, adică mai puţini copii care se apucă de fumat şi mai mulţi români care se menţin nefumători”, a spus Magda Ciobanu, medic specialist în pneumologie, cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun.

Articolul integral: evz.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Legea anti-tutun ar putea intra în vigoare în cel mai scurt timp. Care sunt interdicțiile?

  1. Câtă ipocrizie!! Ca și în restul Uniunii Europene. Dacă sunt așa “îngrijorați ” pentru sănătatea populației de ce nu scot total țigările de pe piață? Interzic colo și dincolo, măresc preturile dar nu fac cel mai simplu lucru: eliminarea vânzării țigărilor! Uite și așa Europa pupa în c.r pe Americani, care sunt și cei mai mari distribuitori de țigări în schimb au început de mult campania cu interzicerea fumatului. Iar madam Merkel nu ascunde țigările deloc în Germania, însă are gura mare în parlamentul european.

  2. Politia – in loc sa se tupileze dupa tufisuri si sa amendeze soferii – ar putea sa amendeze pe aia de scuipa/flegmeaza pe strada, pe cei ce fumeaza si mai ales pe cei ce sparg seminte si fumeaza in parcurile pentru copii. O idee. Zic si eu. E mai simplu si mai banos.

  3. Felicitari! Va spune un fost fumator.

  4. Un fumător nu-și dă seama cât de dezagreabil este pentru cel nefumător de lângă el (soție, prietenă, copii, colegi de serviciu etc.) decât după ce nu va mai fuma. Pe lqngă că PUTE insuportabil de urât, mai umple și peste tot de scrum, mucuri, chibrituri aruncate odată cu scuipatul.
    Știu. Cei fumători vor spune că e problema lor dacă se îmbolnăvesc de cancer sau sunt dezagreabili, sau cheltuiesc banii lor pentru viciul pe care îl au. CORECT. Dar… fumatul PASIV e mai nociv decât cel activ. Și apoi, oare cum te-ai simți fumătorule dacă stând într-un restaurant cu aer condiționat și îți savurezi cafeaua odată cu țigara. În clipa aceea tocmai intră un cioban proaspăt coborât de pe munte, după trei luni de dormit în cojoc, nespălat de tot atâta timp și vrea și omul să servească o cafea, cu o țigară făcută din ziar și chiștoace, taman lângă dumneata????? Cred că nu ți-ar plăcea.
    Eeeee… domnule fumător, cam așa ceva se simte un nefumător lângă dumneata.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii