Cunoaste lumea

Noutăți

Legea anti-legionară sau… noii bolșevici împotriva poporului român

 •  
 •  
 •  

Atunci când o lege, cum este cea votată de curând, are ca efect condamnarea majorității luptătorilor anti-comuniști din România, avem o mare problemă; iar punctele de vedere ale unor personalități științifice românești îi subliniază parșivitatea și prostia:

Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române consideră Legea “Elie Wiesel” drept “o tâmpenie”: “S-a făcut o chestie de necrezut. Chiar aşa, să distrugi ce înseamnă rezistenţa poporului român împotriva ocupaţiei sovietice? În rezistenţa anticomunistă au fost 70-75% legionari. Să elimini o parte majoritară din rezistenţa poporului român împotriva regimului bolşevic este o măsură inconştientă” (Sursa)

Acad. Dan Berindei, Preşedinte de Onoare al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie a Academiei Române: „Mişcarea Legionară nu poate fi calificată drept „fascistă” întrucât nu întruneşte, prin elementele de doctrină pe care le-a adoptat şi promovat, un caracter ideologic fascist.” (Sursa)

Academicianul Eugen Mihăiescu: „Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu? Alexandru Florian (unul dintre inițiatorii legii) este mulțumit că acum va putea “promova victimele Holocaustului” într-un spațiu românesc curățat de simbolurile fasciste… Las la o parte faptul că această expresie, “promovarea victimelor”, îmi face pielea de găină. Nu mă miră însă nimic din partea unuia care înțelege să profite de pe urma suferinței unor martiri demolând statuile altor martiri…” (Sursa)

Istoricul Mircea Stănescu: “Pentru a nu mai fi nici un dubiu: tema recentei legi – Legea “antilegionară” – n.m. -, integrată chestiunilor strategice și de securitate (națională, regională, globală), este una cerută de SUA, „cel mai aliat dintre aliații strategici“. Acesta este sensul prezenței ei într-un asemenea cadru de discuție.” (Sursa)

Ziariști online: „Trebuie reţinut faptul că adevărata măsură a luptei antibolşevice a fost dată de Mişcarea Legionară pe front, prin înrolarea deţinuţilor politici în batalioanele disciplinare destinate primei linii, unde s-au evidenţiat prin fapte de vitejie, apoi în lupta împotriva instaurării regimului comunist. Componenta majoră a mişcării naţionale de rezistenţă anticomuniste din România a fost legionară, realitate ilustrată prin procentul major al deţinuţilor politici din perioada 1945-1964, apreciat la circa 75%.” (Sursa)

Victor Roncea: „Legea antiromânească în cauză reprezintă o răfuială a urmaşilor agenţilor kominternişti cu poporul român. Dezideratele lor au fost readuse aminte românilor de istoricul american Larry Watts (citește mai multe aici: În 1989, puterea a fost acaparată de foștii agenți KGB și GRU) într-un motto care-i aparţine lui Engels, inserat în prima carte a trilogiei sale dedicate istoriei reale a României, “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”. Iată-l: „[Românii sunt] un popor fără istorie… destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… [Ei sunt] suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi [vor] rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional […] Dispariţia [lor] de pe faţa pământului va fi un pas înainte.”

Ce cred eu: dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică, astăzi, cu siguranţă, comisarul Florian l-ar fi interzis, aşa cum comuniştii i-au pus la index Opera politică iar “dilematicii” lui A. Pleşu i-au trivializat-o.

Dacă aşa stă situaţia acum, se explică mai bine de ce criminalul de război ungur, Wass Albert, care a ucis evrei şi români în Transilvania ocupată de horthyişti, are statui ridicate în tot Ardealul, în timp ce Alexandru Florian se războieşte, minţinând, cu memoria lui Valeriu Gafencu, românul basarabean care a salvat de la moarte un evreu, sau cu statuia filosofului Mircea Vulcănescu, “criminal de război” mort martiric în închisorile bolşevice. Alte voci avizate consideră că acţiunile urmaşilor comisarilor ideologici kominternişti urmăresc de fapt compromiterea României şi a românilor la nivel internaţional prin crearea, ca reacţie la operaţiunile lor, a unei organizaţii “antisemite” care să acţioneze violent “în numele ortodoxiei”. Dacă chiar aşa stau lucrurile, miza angajatului lui Victor Viorel Ponta, Alexandru Florian, poate fi inclusiv compromiterea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis, a cărui alegere a demonstrat pe plan mondial lipsa oricărei pretinse “xenofobii” a românilor. Cu atât mai mult o asemenea Lege la cel mai tolerant popor cu putinţă nu-şi găseşte altă justificare decât aceea de provocare a unor situaţii şi stări generatoare de conflict.” (Sursa)

Alexandru-Florian-si-Radu-Ioanid-Crin-Antonescu-George-Scutaru-Andrei-Gerea-si-Ciprian-Nica-legea-217-2015-Elie-WieselSursa foto: roncea.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on Legea anti-legionară sau… noii bolșevici împotriva poporului român

 1. nidelcu florea // 7 august 2015 at 13:17 // Răspunde

  buna ziua,
  ma adresez dumneavostra cu rugamintea de a initia contestarea legii asa numita ‘antilegionara’ intrucat poate duce la abuzuri ce amintesc de anii 40-70 cand sub forma diferilor pretexte sute de mii de oameni au fost incarcerati sub invinuirea de „dusmani ai nemului” iar din anii 50 principala acuzatie a fost cea de ‘legionar’.
  ori in acuala lege tocmai termenii vagii ce acuza ‘legionarii’ lasa loc de abuzuri prin nedefinirea clara a cea ce insemna idei,insemne,ect legionare
  alt punct antinedomacritic se refera la sustinerea si participarea la slubele oficiate de catre preoti ‘nationalisti” ori cine stabileste preoti nationalisti
  in concluzie inteleg ca legea se refera la fapte antisociale s-au impotriva statului de drept dar sunt condamnati doar ‘anumiti oameni’ nu si de exemplu membri canurilor mafiote, s-au cei ce participa la alte evenimnte religioase in afara de cele ortodoxe

 2. Aceasta lege este ANTICONSTITUTIONALA. Chiar nu se gaseste nimeni care sa o conteste la Curtea Constitutionala?

 3. Se pare ca politruci astia sint toti sau majoritatea niste oameni fara onoare pusi doar pe tradari si ticalosii.Sa speram ca vremea lor de tradatori se cam termina.

 4. Suspendarea neamtului ca nul mai voteaza nimeni

 5. A inceput deja intimidarea jurnalistilor care indraznesc sa-si puna intrebari si sa comenteze adevarata problema a legii.
  Am iesit cumva din lumea democratica si nu stim????????
  Cand vor incepe arestarile?????????
  La ordinul Institutului Wiesel? Neconstitutional, nedemocratic!
  De ce nu se sesizeaza CSM pt cea mai grosolana incercare de a impune magistratilor romani sa dea sentinte „exemplare” la ordinul cuiva?? (facuta de consilierul prezidential care a „explicat” legea).
  Cand s-a dat prima forma a legii, normala si in conformitate cu legile internationale, Adrian Nastase a iesit si ne-a vorbit si am inteles.
  Acum nu meritam niciun cuvant de la presedinte?????
  Doar puscarie???????
  Si voi care manipulati, sa ne gandim la traiul d ezi cu zi, care de asta e asa greu, sa nu mai avem putere pt proteste, voi, cine va plateste????????
  De ce uitati, ca romanii, rar, dar cand ajung mai jos de fundul sacului, mamaliga explodeaza??????
  Aceasta lege este o provocare pt „exemple” care sa omoare orice protest, impotriva a orice.
  DE CE??? DE CE DOMNILOR DIN PARTIDUL ISTORIC SI D-LE PRESEDINTE NEAMT???????

 6. Nicsulescu V // 10 august 2015 at 2:09 // Răspunde

  Cine credeti ca este de vina ?Elie Wiesel ? Florian ? Vreun ambasador ? Nu.Cum se numeste aceasta tzara ?Cati locuitori are aceasta tzara ? Ne comanda cativa oameni ? Crin Antonescu ?Cine este ?Va aduceti aminte de aceasta carpa care spunea cand era „presedinte ” „De acum inainte legile Romaniei se vor face in Romania” Acum ce face acest Crin otravitor ? Fac o paralela.Domnul Nestor Rates,fost director la Tinerama si fost la E.Libera spunea :Cand eram in inchisoare,un legionar,mesteca mancarea in locul meu,si mi-o dadea in gura,pentruca nu puteam sa mestec.Asa am scapat. Ce spune marele „roman” Marin Preda: In Inchisoare era un roman pe moarte si un evreu ii dadea portia lui,mestecata gata.Cand romanul a scapat,i-a tras o injuratura evreului salvator.. Eu zic ca principalii vinovati sunt „tomanii vanduti<sau slugi.Daca ei nu ar fi de acord cu aceasta "sarut mana" vom fi pretuiti de aliati ca oameni de onoare nu carpe.Uitati-va la unguri.

 7. Sigur că vinovaţi sunt românii vânduţi.
  Dar vorba e că puterea celor care cumpără politicieni-prostituate este foarte mare.
  Puterea asta investeşte mult în domeniul manipulării şi spălării de creieri.Ea sugerează mulţimii că valorile spirituale nu mai sunt la modă. Că dragostea de ţară este ceva de ruşine. Că demnitatea naţională a strămoşilor este ridicolă. Că, azi, cel mai importnat lucru este să ai bani şi să fii dispus a-ţi vinde sufletul pentru ei.
  Ea ştie că cetăţenii hrăniţi cu aceste mesaje subliminale îi aleg exacte pe cei doriţi de cumpărătorii de marionete politice.
  Este un cerc vicios, pe care doar oamenii foarte inteligenţi îl pot înţelege şi doar cei foarte curajoşi îl vor putea sfărâma.

 8. Cred ca exagerati in privinta lui Crin Antonescu. Din cate stiu eu textul legii initiata de Antonescu si ceilalti doi este diferit de cel din legea actuala, deci textul legii a fost modificat inainte de a fi dezbatut si promulgat. De fapt cred ca textul legii nici macar nu a fost dezbatut, a trecut tacit.

 9. condamnarea majorității luptătorilor anti-comuniști din România, avem o mare problemă; AS DORI CA aLEXANDRU sARARU SA PLATEASCA PENTU CRIMELE CARE AU FOST FACUTE DE WEISEL

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii