Noutăți

Lauterbrunnen: Valea celor 72 de cascade. Una dintre cele mai frumoase văi din Europa (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

La aproximativ 70 km sud de Berna se află Valea Lauterbrunnen, considerată una dintre cele mai frumoase văi din Europa. Valea are o lățime de aproximativ 1 km fiind mărginită de pereți de piatră spectaculoși, cu înălțimi considerabile. În partea de jos, așezat între proeminențele calcaroase, se află satul Lauterbrunnen, înconjurat de Munții Eiger, Monch și Jungfrau.

Lauterbrunnen înseamnă “multe izvoare”. Numele este dat de cele 72 de cascade care înconjoară această minunată regiune din centrul Europei. Cea mai faimoasă cascadă este Cascada Staubbach care cade de la 300 de metri înălțime. Aceasta este una dintre cele mai înalte cascade din Europa. Un alt loc spectaculos poate fi descoprit la cascadele Trümmelbach, ascunse în spatele unui munte, un mănunchi de zece căderi de apă care adună la un loc 20.000 de litri pe secundă, de la o înălțime de 200 m. Ele au săpat  în muntele de calcar o strâmtoare în formă de tirbușon. Cascadele au fost necunoscute până în anul 1877, când a fost construit un tunel prin munte. Astăzi, pe timpul verii, turiștii pot lua un funicular subteran care îi duce până la cascade.

Peisajele umitoare din Lauterbrunnen au inspirat mulți muzicieni și scriitori, precum Johann Goethe, care le-a descris în poemul ”Cântecul spiritului cascadelor”, transpus ulterior pe muzică de către Franz Schubert. Munții au fost descriși de J.R.R. Tolkien în cartea Hobitul și, bineînțeles, ulterior au devenit platou de filmare pentru mai multe producții, atât europene cât americane. Valea Lauterbrunnen a fost declarată patrimoniu UNESCO din anul 2001.

lauterbrunnen-113 lauterbrunnen-92 lauterbrunnen-82 lauterbrunnen-72 lauterbrunnen-52 lauterbrunnen-42 lauterbrunnen-22 lauterbrunnen-12 lauterbrunnen-66

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/04/lauterbrunnen-valley-of-72-waterfalls.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii