Noutăți

Lansarea capsulei Orion cu echipaj uman la bord, amânată din cauza lipsei banilor

Primul zbor cu echipaj uman al capsulei Orion Deep Space, a fost amânat cu doi ani. Aceasta ar fi trebuit să aiba loc în 2021, însă din cauza lipsei de buget a NASA, dar și a unor dificultăți tehnice, cel mai probabil capsula va pleca undeva în jurul anului 2023.

Întârzierea capsulei a fost deja condamnată peste ocean, unde mai mulți congresmeni îl acuză pe Obama că a taiat bani din bugetul programului fără motiv.

În urma analizării bugetului disponibil și a lucrărilor rămase de executat la capsulă, primul zbor a lui Orion cu un echipaj uman va avea loc, cel mai probabil, în aprilie 2023″, a declarat Robert Lightfoot, administrator la NASA.

Orion este destinat trimiterii de astronauți atât pe Lună cât și pe asteroizi iar lansarea fără echipaj, doar de test, va avea loc în noiembrie 2018.

sursa: universetoday.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Lansarea capsulei Orion cu echipaj uman la bord, amânată din cauza lipsei banilor

  1. Adrian Yogoshima // 29 octombrie 2015 at 4:48 // Răspunde

    Pentru cei care nu ştiu,capsula Orion este un proiect European,Francez, conceput de Industria Airbus Spațial,vândută Americanilor ca să se laude și ei de avansul tehnologic…. Apropo pe lună tot Europeeni vor lansa cu adevărat roboți care vor construi pe lună un adăpost pe partea nevăzută a lunei unde temperatura este constantă,minus 180 de grade după care se vor face teste de radiații,vânturi solare,etc…În ultimă instanță se vor trimite cosmonauți în carne şi oase,adevărați eroi care vor risca viața pentru progresul uman,nici de cum pentru showurile meschine de la unchiul cu pricina….lol

  2. Stefan Campan // 16 iunie 2016 at 15:27 // Răspunde

    Am putea trimite cele tzaspe milioane de ,,sinistrati”sirieni pe luna.Costurile le va suporta soros(si au si loc de megamoschee acolo)

    • Vor candida parlamentarii români pentru că pe Lună nu ajunge DNA-ul și oricum acolo pedepsele sunt de vreo 6 ori mai ușoare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii