Noutăți

Laguna Colorada, un loc uimitor din Bolivia (galerie foto)

Laguna Colorada sau Laguna Roșie este un lac de mică adâncime situat la o altitudine de 4.000 de metri, în sud-vestul Boliviei. Când nivelul salinității se modifică, apa trece de la culoarea verde în roșu și invers. Se întinde pe o suprafață de 60 de km pătrați și este paradisul păsărilor Flamingo.

Majoritatea peisajului din jurul Laguna Colorada este alcătuită din roci deșertice și zăcăminte de sare. Temperatura aerului este adesea sub pragul înghețului mai ales pe timpul nopții și în lunile de iarnă, dar ajunge la valori decente în timpul verii, perioade în care se organizează dese expediții în zonă, iar cei care ajung aici susțin că nu regretă nimic, peisajul fiind fabulos.

Cum spuneam și puțin mai sus, rezervația din jurul Laguna Colorada găzduiește o mare varietate de păsări și animale indigene, care în mod uimitor se dezvoltă în peisajul ostil. Trei din cele șase specii de flamingo din lume: flamingo-urile chiliene, Andean și James – locuiesc în lacurile de apa dulce și în lagunele de apă sărată ale Rezervației. De asemenea zona este acasă și pentru alte specii de păsări, dar și pentru vulpi și pisici andeene, alpaci, precum și reptile, amfibieni și pești.

suras:https://www.amusingplanet.com/2014/11/laguna-colorada-red-lagoon-of-bolivia.html
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii