AIM radionica curs online

Noutăți

Lacul McDonald – Lacul cu pietre colorate, o minune a naturii. Galerie foto

Lacul McDonald este cel mai mare lac din cadrul Parcului Național Glaciar, situat în statul american Montana. În această zonă aflată la granița cu Canada întâlnim peste 700 de lacuri, însă numai 131 dintre acestea sunt cartografiate și înregistrate. O proprietate a acestor ape este limpezimea, caracteristică dată de temperaturile scăzute dar uniforme de pe tot parcursul anului.

Însă nu aceasta este calitatea pentru care lacurile sunt cunoscute în întreaga lume. Una dintre cele mai neobișnuite proprietăți a acestor ape o reprezintă varietatea mare de pietre colorate aflate pe fundul lor. Rocile variază de la roșu închis la maro, și de la verde la albastru. Cea mai mare abundență a acestora este întâlnită în lacul McDonald aflat în partea de vest a parcului. Acesta se întinde pe aproximativ 15 km, are o lățime de 1,6 km și o adâncime de 141 de metri. Se află la o altitudine de 960 metri și are o suprafață totală de 27,6 km².

Culoarea pietrelor este determinată de prezența fierului în compoziție dar și a altor coloranți naturali. Lacul este și mediul ideal în care numeroase specii de păstrăv supraviețuiesc. Pietrele îi ajută pe aceștia să se camufleze și să se ferească din calea prădătorilor naturali precum urșii grizzly sau cei negri. De asemenea flora și fauna din jurul lacului mai numără specii de elani, cerbi, castori și păduri imense de conifere, specia dominantă fiind molidul.

pietre5 pietre3 pietre2 pietre1

sursa: amusingplanet.com/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii