AIM radionica curs online

Noutăți

Țara Lacurilor din Marea Britanie, un colț de rai

Țara Lacurilor din Anglia se caracterizează printr-o diversitate neobișnuită a peisajului. În marile lacuri se reflectă piscurile celor mai înalți munți din Anglia – The Cumbrian Mountains. Pe versanții acestora se află cascade, în văi sunt situate orășele pitorești, iar în depresiuni poți întâlni relicvele așezărilor antice din această regiune.

Lake District  sau Țara Lacurilor este un parc național situat în Cumbria, nord-vestul Angliei, în imediata apropriere de granița cu Scoția. Este o destinație turistică populară cunoscută prin asocierea cu William Wordsworth și Poeții lacului.

“The Lake District / Țara Lacurilor este una dintre cele mai frumoase zone din Marea Britanie. În timpul lunilor de toamnă, culorile sunt intense, glorioase pentru doar câteva săptămâni, iar în cazul în care condițiile meteo sunt din cele mai bune, nu există nici un loc mai frumos pe pământ.” spune fotograful Verity Milligan, care a realizat imaginile de mai jos în luna noiembrie.

Autumn-in-the-Lake-District-5710d56932c92__880

Autumn-in-the-Lake-District-5710d50711158__880
În timpurile preistorice, Țara Lacurilor, la fel ca întreaga Insulă Britanică, era locuită de triburi. Acestea, prin metode numai de ele cunoscute, au ridicat construcții din blocuri de piatră a căror funcție a rămas până astăzi o enigmă. În această regiune se pot întâlni peste 900 de cercuri de piatră. Cel mai cunoscut cerc este Castlerigg Stone Circle, așezat cu mii de ani în urmă într-o luncă înconjurată de munți, în apropierea orașului Keswick. Castlerigg Stone Circle nu se poate compara ca mărime cu celebrul Stonehenge, dar vederea unor pietre de mărimi diferite, așezate într-un cerc aproape ideal pe fundalul unui peisaj pitoresc al Munților Cumbrieni, lasă o amintire de neuitat.

Și Imperiul Roman și-a lăsat amprenta asupra regiunii Lake District; aici se află ruinele forturilor militare și vestigiile vechiului drum roman. (wikipedia)

Autumn-in-the-Lake-District-5710d4fb53979__880

Autumn-in-the-Lake-District-5710d570b0cdf__880
Țara Lacurilor este unul dintre parcurile naționale cele mai populate din Anglia. Există, totuși, doar câteva așezări majore în această zonă montană – orașele Keswick, Windermere, Ambleside și Bowness-on-Windermere fiind cele mai mari. Orașe semnificative imediat în afara limitei parcului național includ Millom, Barrow-in-Furness, Kendal, Ulverston, Cockermouth, Penrith, și Grange-over-Sands; fiecare dintre acestea are legături economice importante cu zona. Satele precum Coniston, Threlkeld, Glenridding, Pooley Bridge, Broughton-inFurness, Grasmere, Newby Bridge, Staveley, Lindale, Gosforth și Hawkshead acționează ca mai multe centre locale. Baza principală de dezvoltare economică este strâns legată de turism. Dincolo de aceste așezări, există multe cătune și  nenumărate gospodării izolate, dintre care unele sunt încă legate de agricultură, iar altele funcționează acum ca parte a economiei turistice.

Autumn-in-the-Lake-District-5710d588d0587__880
Țara Lacurilor este considerată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a mânca în Marea Britanie. Regiunea are două restaurante cu stele Michelin: L’Enclume și Samling în Ambleside. În plus, Cumbria are mini fabrici de bere, mai multe decât oricare altă regiune din Marea Britanie și, împreună cu Jennings – fabrica de bere, furnizează o mare varietate de beri la pub-uri și restaurante în întreaga regiune.L56A8681-5710d2949461a__880

Autumn-in-the-Lake-District-5710d5803bb80__880traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, veritymilliganphotography.com, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii