AIM radionica curs online

Noutăți

Lacrima lui Pele – cel mai fragil obiect de pe Pământ. În ce condiții se formează?

În urma unei explozii recente produse la un lac vulcanic din Hawaii, oamenii de știință au descoperit un obiect cel puțin bizar, unic în lume. Pe lângă numeroase roci vulcanice împrăștiate pe o rază destul de mare în jurul lacului, geologii au găsit și acest ou din sticlă cu o lungime de 1,27 cm, despre care se crede că este cea mai mare „Lacrimă a lui Pele” descoperită vreodată.

Lacrima lui Pele, este un obiect extrem de fragil ce se formează prin răcirea rapidă a lavei topite însă nu se știa că poate atinge dimensiuni atât de mari.

Numele provine de la zeița Hawaiiană a vulcanilor, Pele, iar tocmai fragilitatea obiectului i-a determinat pe angajații observatorului să declare că acesta va fi ținut departe de ochii oamenilor, într-o cutie special creată.

“E un fel de balon. E gol în interior, cu o coajă subțire, sticlos, este foarte fragil”, declară Janet Babb, geolog la observatorul din Hawaii pentru The Huffington Post.

Zona este cunoscută pentru desele explozii ce se produc la lacurile vulcanice – resturi de rocă incandescentă ajung și la sute de metri depărtare iar șansele de a descoperi un obiect similar sunt extrem de reduse. În afară de Lacrimile lui Pele, în lacurile de lavă se mai pot forma și fire din aur sau fulgi de sticlă.

lacruima lui pele

 

sursa: dailymail.co.uk

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii