Noutăți

La doar trei luni de la naștere, un ursuleţ polar a fost prezentat presei la grădina zoologică Tierpark din Berlin

A female polar bear cub, born on December 1, 2018, is seen together with 9 year-old mother Tonja during her first official presentation for the media at Tierpark Berlin zoo in Berlin, Germany, March 15, 2019. REUTERS/Fabrizio Bensch
  •  
  •  
  •  

Înot, căţărare şi o plimbare în aer liber: un pui de urs polar de numai trei luni şi jumătate şi-a făcut apariţia vineri în faţa presei la grădina zoologică Tierpark din Berlin, în ajunul prezentării sale publice, relatează AFP.

Micuţa, care nu are încă un nume, şi mama sa, Tonya, au ieşit dimineaţă în spaţiul exterior din piatră neagră al acestei grădini zoologice din estul Berlinului. Capitala Germaniei mai dispune de o grădină zoologică în partea de vest a oraşului.

Sub un cer cenuşiu, ele s-au scufundat în apă şi au înotat împreună sub obiectivele numeroşilor jurnalişti înarmaţi cu camere de luat vederi şi aparate de fotografiat.

Ursuleţul, un mare fan al tumbelor, îşi va face debutul sâmbătă în faţa publicului la Tierpark.

Născută pe 1 decembrie, ea şi-a petrecut timpul până acum în interior, puii de urşi polari fiind foarte fragili în primele săptămâni de viaţă. Chiar şi în captivitate, şansele nou-născutului de a supravieţui mai mult de trei luni sunt slabe, potrivit Tierpark.

De exemplu, Tonya a pierdut trei pui în mai puţin de doi ani, între care Fritz, care a murit de hepatită în martie 2017 la numai patru luni. În ianuarie 2018, un alt pui a murit la 26 de zile.

Naşterea unui urs polar provoacă entuziasmul berlinezilor care caută mereu un succesor pentru Knut, un ursuleţ care a emoţionat întreaga planetă la naşterea sa în 2006, la cealaltă grădină zoologică din Berlin, în vestul oraşului. Knut a murit subit în 2011, lăsându-şi fanii îndureraţi.

Ameninţat de topirea banchizei, ursul polar este clasat “vulnerabil” de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi face parte dintr-un program european de reproducere.

Știre AGERPRES


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii