-->

Noutăți

La doar 14 ani, un elev român a inventat un sistem de monitorizare al pacienților care va revoluționa medicina

ActiveNews.ro: Alexandru Tălnaci are 14 ani și este din comuna Radovanu, județul Călărași. El a creat a creat un sistem ce vizează monitorizarea complexă a pacienților din spitale și a obținut locul I la un concurs de aplicații software organizat de Universitatea Politehnică din București, informează publicația Ediția de Dimineață, care a realizat și un interviu cu tânărul inventator.

Ideea de a inventa o aplicație în domeniul sănătății spune că i-a venit de când era mic. „Am avut probleme de sănătate și îmi vedeam părinții cum se chinuiau să găsească un spital și un doctor bun. Acest lucru m-a marcat. Când m-am facut mai mare, am început să înțeleg situația, și așa am început să creez aplicații în domeniul sănătății”, mărturisește Alexandru.

Prima aplicație inventată de el, „Bucharest Hospitals”, vine în ajutorul celor care vor să găsească un spital și un medic mult mai repede din București. A doua aplicație în domeniul sănătății, cea pentru care a fost premiat, este Smart Health Monitoring System care „vine în ajutorul doctorilor și asistentelor, pentru a gestiona mult mai bine monitorizarea pacienților și a oferi un grad mare de siguranță”, explică Alexandru.

Aplicația „are în componență o brățară inteligentă wireless, pe care pacientul o va primi la internare cu istoricul lui. Aceasta măsoară pulsul și temperatura acestuia. Brățara cuprinde și un buton de panică, pe care pacientul îl poate apăsa dacă nu se simte bine, iar semnalele vor fi trimise în timp real către camera de gardă, unde va fi instalat un soft de monitorizare și hub-ul principal wireless.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii