Noutăți

La Caverne – ingenioasa fermă aflată… într-un subsol din Paris. Cum a fost transformată o parcare subterană în fermă urbană

La Caverne este o fermă urbană unică, care cultivă atât ciuperci, cât și legume ori verdețuri, într-un loc mai puțin obișnuit: într-un vast spațiu subteran din Paris. Situată în cartierul La Chapelle din capitala Franței, ferma urbană La Caverne este deținută și întreținută de către Cycloponics, o întreprindere care s-a axat pe producerea unora dintre cele mai consumate vegetale, pe plan local.

„Dorim să promovăm un nou model de agricultură urbană”, susțin reprezentanții Cycloponics. „De asemenea, ne propunem să creăm noi modalități de a produce și de a readuce în actualitate profesia de fermier”, adaugă aceștia, subliniind că scopul lor principal este de a furniza doritorilor o hrană vegetală proaspătă, sănătoasă, produsă în proximitate.

La Caverne, o fermă de circa 3440 de metri pătrați, este situată într-o fostă parcare subterană, care anterior a fost abandonată. Ferma din subteran se află sub o clădire de locuințe, care cuprinde numeroase unități locative. O echipă de „fermieri”, alcătuită din zece membri bine organizați, colaborează zi de zi pentru mentenanța sistemelor hidroponice utilizate pentru cultivarea legumelor, pentru asigurarea unei creșteri optime a culturii de ciuperci a fermei, dar și pentru vânzarea acestor produse, în Paris.

garaj

plante 2

Ciupercile sunt cultivate pe un substrat solid, în vreme ce o bună parte din producția de legume și verdețuri se dezvoltă fără pământ, în sistem hidroponic. Ferma La Caverne și-a propus să producă, anual, pe suprafața menționată, 54 de tone de legume și ciuperci. Acolo, se pune un mare accent pe reutilizarea, economisirea și conservarea resurselor.

vegetale

ciuperci

„Ideea este de a cultiva, în același spațiu, diferite specii de legume care interacționează într-un mod pozitiv”, au declarat ingenioșii antreprenori de la Cycloponics. De exemplu, dioxidul de carbon generat de către ciuperci este întrebuințat de către plantele cu frunze verzi pentru a se dezvolta, în vreme ce materialele reziduale naturale sunt transformate în compost. Aceste metode sunt inspirate de către filosofia permaculturii. Compania speră să își extindă rețeaua de distribuție, pe viitor, cu ajutorul unei mici „flote” de vehicule electrice.

producatori

ferma subterana

interior

?????????????????????????????????????????????????????????

productie

Surse: inhabitat.com, businessinsider.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii