Noutăți

La Bruxelles se fură ca-n codru, iar mizeria este băgată sub preș…

Ofelia Kamp este un manager român care are prieteni în forurile europene. Într-o postare pe Facebook, vorbește critic despre Bruxelles, unde, spune ea, se fură ca-n codru şi unde banii se cheltuiesc pe mofturi, ne spune Cotidianul.ro

Un prieten care a câştigat un post de director la UE i-a povestit despre predecesorul său, angajatul căruia tocmai îi luase locul, potrivit B1 TV.

Fostul director, un italian, a ocupat postul cu pricina timp de opt ani, dar n-a ajuns la birou niciodată. Și asta în condițiile în care salariul său era de 10.000 de euro și avea și tot felul de sporuri pentru chirie, deplasări etc.

“După ce a ajuns la Bruxelles şi s-a instalat la post, mutare plătită, casă găsită, subvenţionată chiria, a aflat povestea locului lui de muncă. Postul respectiv fusese ocupat timp de şapte ani, de un italian care NU s-a prezentat nicio singură zi, la birou. Nici măcar o singură zi. Nu a semnat niciun act, nu a fost interesat de nimic, plecat în permanenţă în vacanţă. Cu toate astea, timp de şapte ani, omul şi-a primit cu regularitate salariul, cei zece mii de euro, net, plus sporurile pentru chirie, deplasări. Când au văzut că nu se întâmplă nimic, şi pentru că aveau nevoie de un director prezent, au scos postul la concurs, DUPĂ ce l-au întrebat pe italian “dacă e de acord” să i se închidă contractul !!!”, a povestit Ofelia Kamp, scrie sursa citată.

Ea susţine că mutarea din fiecare an, pe timp de vară, de la Bruxelles la Strasbourg, costă zeci de milioane de euro şi că totul este muşamalizat.

“La Bruxelles, NU există scandaluri; nu se face vâlvă pentru NIMIC. Totul e acoperit, băgat “sub preş”, trecut cu vederea. Nu “scapă” informaţie, nu există necinste, deşi, se fură ca-n codru şi se cheltuiesc bani grei, cu tot felul de mofturi inutile. Se recondiţionează birourile, se lasă aerul condiţionat să meargă non-stop cel puţin o săptămână înainte de mutare, pentru a verifica instalaţia şi pentru a reîmprospata aerul din clădire, se consumă tone de apă, nu numai cu curăţenia, dar mai e şi lăsată să curgă non-stop preţ de câteva zile, pentru a curăţa depunerile de pe conductele nefolosite un an de zile. Iar după două luni, are loc operaţiunea inversă. Cu aceleaşi costuri imense”, a mai spus managerul.

Sursa: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

10 Comments on La Bruxelles se fură ca-n codru, iar mizeria este băgată sub preș…

 1. Incorect spus “se” fură, ci “trimișii” fură ca-n codru, pentru că s-au molipsit de grandomanie, aroganță și pofte costisitoare…. De beția puterii, nici nu am amintit!
  De aceea cred că această suprastructură politică este sortită eșecului.
  Statele nu își pot disciplina proprii politicieni ajunși la cârma țării, așa că o adunătură, e imposibil să poată fi controlată și strunită să meargă pe drumul corect.
  PS. Dacă și alte țări sunt reprezentate de fiice, neveste, actori, așa cum am fost și suntem noi reprezentați de Elena Băsescu, soția lui Crin Antonescu, Mircea Diaconu, îmi dau seama cam ce calificare au cei de acolo….

 2. Este exagerare. Domnul respectiv abia s-a instalat si probabil s-a grabit in afirmatii. Sau doamna care povesteste, fiind la a 2-a mana a povestii, a mai amplificat putin.
  Da, s-a facut multa risipa, si se mai face, dar de cativa ani au inceput masuri din ce in ce mai drastice. Pentru directori si comisari probabil inca se face o risipa mai mare de resurse, dar pentru restul, deci pentru peste 90% din angajatii institutiilor europene, nici nu este apa calda la toalete, caldura cu linguritza si la fix 21 grade (deci daca tie iti ingheata scafarlia, ghinion, unde e senzorul s-au atins 21 grade sau… nu merg caloriferele) iar iluminatul s-a redus la jumatate in unele cladiri, in sensul ca neoanele/becurile merg din 2 in 2 pentru economie (nu e gluma) cel putin pe culoare, holuri, intrari etc.
  Dar risipa este reala din 2 motive: primul, un aparat bugetar excesiv in care se pierd responsabilitatile directe, proceduri sforaitoare si lente, etc; doi, scopul acestei constructii este unul dificil si pentru care se accepta un nivel de risipa, atentie deci, este admis acest compromis; scopul dificil este de a uni la aceleasi mese, la diverse niveluri, o mare varietate de culturi, de opinii, de doleante si probleme, pentru care intelegerea si diplomatia in forma continuata si persistenta ca sa ma exprim asa este esentiala si inca nu s-a gasit nici pana astazi formula magica, dovada toate turbulentele pro si contra UE. Si atunci toti stiu, mai ales tarile contribuitoare net la bugetul UE (atentie noi suntem beneficiar net) ca are loc o anumita risipa. Ca aceasta este uneori mai mare, mai inacceptabila, ca unii profita nepermis, sunt perfect de acord, am avut astfel de cazuri si inca pot observa destul de des. Dar se incearca, se adapteaza, problema cea mare este probabil lentoarea unui astfel de monstrulet cu mai multe capete si si mai multe picioare. Oricum de preferat decat aparitia de conflicte intre tarile europene de la te miri ce, asadar… acestea sunt probleme mai mici si care pot fi tratate, cum de ex noul director care a constatat aceste probleme sunt convins ca va lua niste decizii in acest sens.

 3. Wishwell Clara // 27 iunie 2016 at 21:20 // Răspunde

  Toti mafioții sunt la Bruxelles și în Occident la fel. Aștia numai așa au trăit. Furând, escrocând și distrugând.

 4. NU SE POAAAAAAATE să fie adevărat !!! Pur şi simplu NU SE POATE…
  Doamna o fi vreo frustrată, ori are ceva personal cu anumite persoane de acolo, deci Sigur nu se poate întâmpla aşa ceva în noua capitală a marxismului mondial îmbrăcat în haine democratice, la Londra ori la Paris, deoarece după cum se ştie, conform axiomelor ultramediatizate pretutindeni, DOAR în România se fură şi se face risipă, DOAR românii fură si mint, pt. că nu-i aşa(?) : “aşa e la noi în Românica” şi “aşa suntem noi românii”, hoţi, proşti şi leneşi… concluziv, îndeplinim toate condiţiile necesare pt. a ne resemna stupid sub alt dicton defetist foarte la modă : “deci, NE MERITĂM SOARTA”….

 5. sunt trimisi de tarilor lor! sa nu uitam ca si noi am avut si avem astfel de specimen care, chiar daca au fost acolo, nu s-au remarcat cu nimic!pardon! cu “succesuri” 🙂

 6. IERTATI-MA ..nu stiu altii cum simt dar eu pur si simplu nu ma mai resemnez sa inghit axiome de genul” NE MERITAM SOARTA ” sau remarci ca toti romanii sunt HOTI, BANDITI, CORUPTi, Lenesi si Mincinosi!

 7. Andrei Popescu // 29 iunie 2016 at 10:22 // Răspunde

  doamna respectiva, cea care face afirmatiile,a lucrat pana in 2009, timp de vreo 3 ani, ca manager pt Romania al amintitei firme…din cauza crizei economice, firma s-a retras din Romania, iar doamna, de atunci, nu are servici…de asemenea, si-a incropit un Cv cu studii pe care nu le-a facut in vaiata ei, de ex. Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla…pe pagina dumneaei de Fb, fce tot felul de afirmatii extremiste, are un vocabular de cea mai joasa speta si este foarte dornica de faima, pe care nu o poate avea in alte circumstante…din pacate, asemenea surse, cu ”un prieten” din “cercuri;e”…etc..ne-a povestit…seamana cu o barfa la colt de ulita, nu are credibilitate venind de la o persoana cu CV fals..chiar daca asa se intampla, doamna respectiva nu poate veni cu dovezi, sunt doar niste vorbe aruncate pe FB…preluate cu naivitate de mute situri, dornice de scandaluri care sa le faca faimoase…

 8. Morell Iosef // 1 iulie 2016 at 20:20 // Răspunde

  NU CRED O IOTAAAAAAAAAAAAAAA din aceste baliverne. Faptul ca capitala U.E. este la Bruxelles este o necesitate francmasona. Restul nu se pune deoarece fiecare face ce poate (sau ce stie ca a facut acasa la el). Aici nu conteaza natia de unde provii, banul este la putere. Politica deservirii natiunilor care compun U.E. nu exista. Totul este pe interese de grup. Cei 10.000 de euro nu se pun deoarece suma este de 25.000 euro lunar. O data ajuns acolo uiti de unde ai plecat, cin-tea trimis sau ce trebuie sa faci acolo. Banii pe care-i primesti lunar, favorurile pe care – POATE – le faci la altii, afacerile la care participi si multe alte fac din tine un MEGA-OM.
  Faptul ca U.E. este atacata periodic din interior este o strategie bine pusa la punct de cei din conducerea U.E. Pana si lupta cu teroristii (ai cui or fi – ISIS – mai nou) este un teatru la care actorii sunt tarile componente ale U.E. Totul este ca lumea sa creada in U.E. Tarile care vor sa iasa din U.E. pot sa incepa procedura de iesire, nu vor castiga nimica deorece NU AU PIATA DE DESFACERE A PRODUSELOR.

 9. normal ca nu se prezinta, pentru ca sunt ocupati cu afacerile lor personale!
  si cine plateste toate aceste taxe? Prostimea, adica omul de rand , impunandu-se tot felul de taxe si impozite…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii