Noutăți

La 100 de ani, Mihai Șora iese în stradă pentru a protesta împotriva grațierii: “Nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției”

  •  
  •  
  •  

B1Tv: Duminică se anunță un protest de mare amploare în Piața Universității din București. Câteva mii de persoane plănuiesc să iasă în stradă pentru a își arată nemulțumirea în legătură cu proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Printre aceștia se va afla și filozoful Mihai Șora, care deși are 100 de ani nu se va menaja și va ieși în vremea rece pentru a își arată opoziția față de intențiile guvernului.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Mihai Șora preia simbolul elefantului folosit de Klaus Iohannis la ședința de guvern și face o frumoasă metaforă pentru a arăta că există motiv de luptă indiferent de ce decizii iau cei de la putere.

“Să revenim la elefanții noștri.

În clipa de față, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.

Mâine după-amiază voi fi în Piața Universității”. 

Sursa: B1Tv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on La 100 de ani, Mihai Șora iese în stradă pentru a protesta împotriva grațierii: “Nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției”

  1. ..de fapt,elefantul este un soarece, construit, dupa schitele si indicatiile lor!

  2. Unde ati fost stimate domn pana acum, sa protestati pentru ,,pseudo-democratia”noastra romaneasca,nu de alta dar va vad foarte intrigat(sau indignat !?)la varsta d-voastra memorabila ?? Oare pana acum nu ati sesizat stimate domn, ca tara asta si-a pierdut busola care ii indica viitorul ? Despre care viitor ne vorbiti ? Cel amanetat in urma cu 27 de ani si de care nimanui nu a parut sa-i pese pana acum, nici macar d-voastra ?? Asa ca fraza cu elefantul de sub pres si trompa imposibil de ascuns, nu ramane chiar si in rostirea d-voastra, decat o metafora STERILA !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii