Noutăți

Kurt Wenner și fenomenalele sale desene tridimensionale, executate direct pe pavaj

  •  
  •  
  •  

Artistul Kurt Wenner susține că are calitatea de inventator al desenelor în pastel tridimensionale. Artistul, născut în Ann Arbor – Michigan, a realizat prima sa lucrare murală la comandă pe când avea 16 ani, iar la 17 ani câștiga destul de mult pentru a-și asigura traiul doar din arta sa.

A urmat cursurile Art Center College of Design și ale Rhode Island School of Design. Ulterior a devenit angajat al… NASA. Acolo a activat, până în anul 1982, ca ilustrator științific, realizând  reprezentări grafice ale unor proiecte spațiale. Tot acolo imagina și desena… peisaje extraterestre.

kw-2

După ce a părăsit agenția spațială americană, artistul a introdus desenul 3D executat direct pe asfalt sau pavaj, la Muzeul de Artă din Santa Barbara. Acest lucru se petrecea la jumătatea anilor `80. La scurtă vreme, Kurt a înființat primul festival de „street painting” (desen stradal) din SUA, în California, tot la Santa Barbara.

Un lucru care este precizat mai puțin frecvent în legătură cu extraordinara activitate pe care o desfășoară Wenner este că de ani de zile artistul și-a rezervat câte o lună, în fiecare an, pentru a oferi din tainele meşteşugului său unei mulțimi de învățăcei – de la cei cu studii elementare până la licențiați. Inspirați de operele lui Wenner, sute de artiști din lume și-au elaborat propriile stiluri de a efectua desene tridimensionale pe asfalt.

Și… iată ce poate face mâna talentată a artistului cu doar câteva bucăți de cretă!

kw-3kw-6kw-1kw-5

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.boredpanda.com

Surse imagini: www.boredpanda.com, www.dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii