AIM radionica curs online

Noutăți

Keukenhof este cea mai mare grădină de flori din lume. În fiecare primăvară, iubitorii de flori vin să vadă cum arată o… explozie de culoare și frumusețe! GALERIE FOTO

După o iarnă în care zilele cu temperaturi negative au fost mai numeroase decât în alți ani, așteptăm cu toții primăvara, cu maximă nerăbdare. Primăvara este anotimpul florilor. Un anotimp în care ar fi minunat dacă ai putea vizita imensa grădină Keukenhof din Olanda, despre care se spune că este cea mai mare grădină de flori din Europa și din lume. Acea împărăție a florilor se află în apropierea micului oraș Lisse, situat în Țara Lalelelor. Anual, în grădina Keukenhof sunt plantati aproximativ șapte milioane de bulbi de flori. Plantele înflorite acoperă, la Keukenhof, o suprafață de 32 de hectare.

a

Grădina Keukenhof este deschisă, în fiecare an, începând cu ultima săptămână a lui martie și până la mijlocul lunii mai (Florar). Cea mai prielnică perioadă pentru a admira lalelele este mijlocul lunii aprilie. Grădina a fost înființată în 1949 de către primarul localității Lisse, pentru a-i ajuta pe cultivatorii de lalele de pe tot cuprinsul țării să-și prezinte soiurile și a promova exporturile de  flori. Trebuie spus că Olanda constituie, astăzi, cel mai mare exportator de flori din lume.

l

În 2017, la Keukenhof vor fi prezentate 800 de varietăți de lalele. Grădina va fi deschisă din 23 martie și până în 21 mai 2017. Pentru orice iubitor al florilor și al frumosului, vizitarea acestui loc  va fi o experiență de neuitat și sursa unor bucurii greu de exprimat prin cuvinte. Lalelele ocupă la Keukenhof un loc important, însă nu sunt neglijate nici alte flori, precum zambilele, narcisele, orhideele, trandafirii, garoafele, crinii sau irișii. Oaspetele va fi copleșit de către spectacolul de culori și parfumuri!

b

j

c

h

d

ee

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: keukenhof.nl, viola.bz


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii