Noutăți

Kelemen Hunor rămâne fără ”Steaua Românei” datorită declarațiilor defăimătoare la adresa României

Libertatea.ro: Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României”. Decizia luată de Consiliul de Onoare al Ordinelor vine în urma declarațiilor defăimătoarea la adresa României făcute în ultima vreme de liderul UDMR. Decizia finală în acest sens aparține președintelui Klaus Iohannis.

Costin Georgescu, președintele Consiliului a declarat în emisiunea La Ordinea Zilei, de la Antena 3 motivul pentru care i s-a retras ordinul „Steaua României”: „În primul rând, am să vă spun că Consiliul de onoare este format din șapte membrii care judecă și analizează cazurile privind solicitări ale altor membri din cadrul consiliului, care consideră că alți membrii nu-și respectă calitățile de posesor al ordinului Steaua României. Din partea unui cavaler al ordinului s-a primit o solicitare în privința lui Kelemen Hunor care încălcă Constituția. De exemplu, nerespectarea zilei de 1 decembrie”.

„Din cei șapte membrii, au fost șase prezenți, cinci au votat pentru și unul s-a abținut. Votul a fost secret. Noi nu judecăm politic, suntem cetățeni ai României și purtători de Steaua României. Conform legii înaintăm decizia președintelui care prin decret poate retrage, dacă nu dă acest decret, nu se retrage”, a mai spus Georgescu.

Ordinul național ‘Steaua României’ este cel mai vechi ordin național, fiind creat în 1864 de Cuza Vodă și acordat în acea perioadă într-un număr redus. După proclamarea independenței (1877), Carol I înființează acest ordin prin legea votată în 10 mai 1877. A fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998. Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofițeri, comandanți (comandori), mari ofițeri, mari cruci. Ordinul Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

Sursa: Libertatea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Kelemen Hunor rămâne fără ”Steaua Românei” datorită declarațiilor defăimătoare la adresa României

  1. in sfarsit se intampla ceva, prea am stat si le-am dat voie sa faca ce vor.

  2. Kelemen Hunor nu este maghiar sau ungur , el este khazar(jidov)maghiarizat!!!

  3. “Maghiarismul”unora,nu este altceva decat un mijloc de santaj,de mentinere la putere si de acoperire a fraudelor savarsite dea lungul timpului.Daca omul era consecvent in sapatul la temelia statului,n-ar fi acceptat din start aceasta distinctie.Prin popor unui asemanea individ i se mai spune si “neam prost”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii