Noutăți

Kazakhstanul a făcut un film artistic cu regina masagetă Tomiris (Vezi trailer). Mâine, bulgarii îl vor revendica pe Zalmoxis. La noi, autorităților li se fâlfâie de istoria geto-dacilor…

 •  
 •  
 •  

Regina masagetă Tomiris, cea care a învins Imperiul Persan și l-a decapitat pe Cyrus, conducătorul perșilor, a fost și este revendicată de mai multe popoare, chiar și pentru simplul fapt că a trăit sau că a trecut prin locurile în care aceste popoare își duc astăzi existența. Personalitatea ei legendară a fascinat și fascinează și acum multă lume. Mai puțin pe reprezentanții autorităților culturale și istorice din România, chiar dacă, după cum o spun izvoarele istorice antice, regina Tomiris și poporul ei erau înrudiți cu geții, strămoșii noștri.

Mai jos puteți vedea trailerul unui film artistic dedicat acesteia de cinematografia din Kazakhstan. Desigur, locuitorii de astăzi ai acestei țări nu prea au nicio treabă cu Tomiris și masageții din punct de vedere genetic sau cultural, dar acest lucru nu mai are relevanță în lumea în care trăim.

În consecință, ne putem aștepta ca, mâine-poimâine, bulgarii, care sunt la o distanță astronomică în fața românilor din punct de vedere al cercetării și valorificării internaționale a  culturii tracice și geto-dacice, să îl revendice pe Zalmoxis, să investească în cercetarea istorică și arheologică, eventual să facă și un film artistic, iar apoi să îl prezinte la nivel internațional pe Zalmoxis ca un element important din cultura lor, așa cum au făcut cu cultura tracică, în special, dar și cu cea geto-dacică.

Oare când se vor trezi din adormire Academia Română și istoricii universitari? Probabil când România nu va mai fi o țară sub ocupație!

Celor care nu ați văzut încă filmul documentar ZALMOXIS, lansat în urmă cu o săptămână, vă recomand să îl vedeți mai jos, după ce vizionați trailer-ul cu Tomiris.

Daniel Roxin

P.S. Mulțumiri lui Ștefan Voicu care mi-a semnalat acest film!

Vizionează filmul documentar ZALMOXIS și recomandă-l și altora:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Kazakhstanul a făcut un film artistic cu regina masagetă Tomiris (Vezi trailer). Mâine, bulgarii îl vor revendica pe Zalmoxis. La noi, autorităților li se fâlfâie de istoria geto-dacilor…

 1. Tomiris cu față de tătăroaică… Ăsta da afront.

  Pâna și Cyrus deducem ca trebuie să fi fost cam blond si cu ochii verzi sau albaștri.

 2. A geților bolnavule !

  • Esti chiar atat de frustrat ca nu ai prea multa audienta? Cum poti sa fii atat de penibil? Te dai mare istoric si patriot (din anonimat,asa cum ii sta bine oricarui caraghios las si cu gura mare), dar, in spiritul jegoseniei multor romani de proasta calitate, sari sa ii denigrei pe cei care fac mai mult si mai bine decat tine. Esti o rusine! Indiferent ce iti imaginezi tu, in suficienta ta, stramosii nostri sunt tracii, getii si dacii. A elimina celelalte nume ale stramosilor nostri antici este o dovada de prostie maxima, pe care tu o dovedesti!

  • Si mai am o intrebare: cum iti permiti sa furi materiale video realizate de mine sau fragmente de texte scrise de mine pe care sa le postezi fara citare pe canalul tau de YouTube sau pe site-ul tau? Daca faci asa cu textele mele, ma intreb de la cati altii iei bucati de text pe care le pui in articolele tale ca si cum ar fi scrise de tine? Nu ti-e rusine nici de asta? Hoțomane!

 3. Dreagii mei,
  Daniel Roxin si TraxusAres,
  Imi pare tare rau ca va certati, mai ales ca suntem in timpul sarbatorilor. Eu va apreciez enorm pe amandoi.
  Cu timiditate si in incercarea de a va concilia pozitiile, va aduc in atentie sugestiile de mai jos.

  • “Cei vechi”, scrie Pliniu, “au numit pe scyti, aramei.” (Dacia preistorica – Densusianu)

  • 《Atunci caldeii au grăit către rege în grai arameian: “O, rege, să trăieşti în veac! Spune servilor tăi visul şi noi îţi vom descoperi tâlcuirea”.》
  (Biblia, Daniel, cap. 2, vers. 4)
  Regele fiind Nabucodonosor al II-lea, (sec. VI î.H.) cel ce a distrus templul din Ierusalim, construit de regele David pe la anul 1000 î.H.

  Nu vreau sa insinuez că vechii caldeeni ar fi fost geti aramei, ci că atat caldeenii cat si parții si scytii (getii) – adica arameii europeni – aveau un stramos comun, acela fiind nimeni altul decât Sem, de la care vine numele de semit; caldeenii pe filierele Elam si Arfaxad – adica primul fiu al lui Sem si respectiv al treilea fiu tot al acestuia, pe de-o parte, iar scytii (getii) pe filiera Aram, ultimul fiu al aceluiasi Sem, pe de alta.

  De ce proorocul Daniel spune ca au grait caldeii in arameiană, lui Nabuco? Ei, da, asta e o intrebare la care nu ma aventurez sa raspund, cel putin deocamdata.

  Si mai vreau sa spun ceva: ca niste baieti, nu spui care, inca din negura antichitatii, au facut in fel-si-chip încat noi sa ne uitam radacinile si identitatea adevarata, pentru ca, imediat dupa, sa spuna ca-i a lor, adica s-o fure, iar, de parca n-ar fi fost destul, au mai viclesugit ceva: ne-au facut chiar sa ne uram adevarata origine si adevarata identitate, anume aceea de masageti-aramei-semiti.

  Si in sfarsit: miza istoriei falsificate a Europei si a lumii in definitiv, suntem noi, masagetii-aramei-semiti, care in secunda acesta, in mare majoritate suntem crestini-ortodocsi.

  Noi, asanumitii români de astazi, avem un destin si o misiune fabuloasa pe lumea asta. Voi doi, ca si multi altii, ca si mine, indraznesc sa spun, intuim aceasta doar ca nu stim sa-i spunem pe nume. Inca.

 4. Am mai auzit una: „Sciții au fost geți!” Dumnezeule Mare! Până unde merg unii cu măsluirea istoriei

  • @Sandru
   Scoate 100 de euro din buzunar, cumpara-ti Istoria lui Herodot si citeste-o!
   Ca sa nu mai auzi de pe la unii sau altii tot felul de traznai.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii