Noutăți

Karahan Tepe este mai vechi decât Göbekli Tepe (Video)

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii din Turcia sunt pe cale să înceapă o săpătură în situl antic Karahan Tepe. Ei cred că acesta este mult mai vechi decât Göbekli Tepe, celebrul „punct zero al istoriei lumii”.

Arheologii lucrează la situl Karahan Tepe, care este adesea numit situl suror al Göbekli Tepe, din 1997. Situl este situat lângă Yağmurlu și la aproximativ 35 de kilometri est de situl Göbekli Tepe, vechi de 12.000 de ani, notează Ancient Origins.

De-a lungul anilor, arheologii au făcut o serie de descoperiri uimitoare la situl Karahan Tepe.

În special, tone de obeliscuri îngropate în formă de T, asemănătoare cu cele sculptate cu animale sălbatice la Göbekli Tepe, i-au determinat pe cercetători să concluzioneze că Karahan Tepe „este mult mai în vârstă” decât „sora sa mai mică”, Göbekli Tepe.

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a vorbit la cel de-al 10-lea Congres Internațional de Turism în stațiune, unde a declarat că în Karahan Tepe continuă un „program de excavare intensivă și rapidă”, care a dat până acum „250 de obeliscuri cu figuri de animale”.

Ersoy susține că săpăturile planificate vor dovedi că așezarea de la Karahan Tepe „va fi mult mai veche decât Göbekli Tepe, veche de 12.000 de ani”.

Foto youtube


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii