Noutăți

Jumătate din populația globului trăiește pe doar 1% din suprafața totală a uscatului

La ora actuală, jumătate din cei 7,3 miliarde de oameni din lume, trăiesc în India, Bangladesh, China , Insula Java sau Japonia, împreună ocupând doar 1% din suprafața uscatului. Asta în timp ce cealaltă jumătate a populației lumii este împrăștiată în toate celelalte regiuni de pe glob, conform hărții de mai jos, publicate de SEDAC – Socioeconomic Data And Applications Center, parte a NASA.

harta
Regiunile marcate cu galben au o densitate de cel puțin 900 de persoane pe 1,6 km, iar cel mai populat oraș din lume este Tokyo cu o populație de 30 de milioane de cetățeni, 10% din populația totală a țării. Totuși nu Japonia este cea mai populată insulă din lume, ci Insula Java, unde pe doar 126,700 km², trăiesc circa 140 de milioane de oameni. Spre exemplu suprafața totală a României este de 238.391 km², de aproape două ori mai mare decât insula Java.

Cercetarea a avut ca scop încercarea de găsire a unui răspuns la o întrebare tot mai apăsătoare a umanității. Avem loc cu toții pe Pământ? Dincolo de planurile mai mult sau mai puțin realizabile într-un timp scurt – de colonizare a altor planete, putem să conviețuim împreună, din ce în ce mai mulți pe această planeta? Simulările arată faptul că în 2100 populația totală a Terrei va ajunge la 11 miliarde de oameni iar cea mai mare creștere este preconizată a se înregistra în Africa. Totuși conform acestor date și statistici  realizate, răspunsul ar fi da! Dacă mai bine de 3 miliarde de oameni pot trăi pe 1% din suprafață uscatului, de ce nu ar putea 11 miliarde pe 100%?

Traduecrea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: sciencealert.com

sursa: metrocosm.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Jumătate din populația globului trăiește pe doar 1% din suprafața totală a uscatului

 1. Manuel Transmission // 9 ianuarie 2016 at 12:22 // Răspunde

  Vai saracii, ce inghesuiti stau ei acolo! Hai sa-i mutam in Europa, ca in Africa sau America Latina nu e spatiu destul. In plus noi vrem “diversitate” si “multiculturalism”.

  Copii sunt invatatii de mici cu “white guilt”
  – Our Children Curse Us by Michael Walsh
  https://www.youtube.com/watch?v=MxekYw3dZqc

  – Why Don’t Feminists Talk About the Abuse of White Women?
  https://www.youtube.com/watch?v=lB247eiOiq4

 2. Daca Tokyo are 30 milioane cetateni si reprezinta 10% din totalul populatiei Japoniei, rezulta ca populatia totala a Japoniei este de 300 milioane cetateni.
  Acest lucru este gresit. Populatia Japoniei este de 140 milioane.

 3. Bineinteles ca e loc destul pentru toata lumea!
  Restul, statistici si asa mai departe sunt abureli scornite de niste antipatici de eugenisti.

  Pe de o parte, orice societate, odata ce a ajuns la un anumit nivel de bunastare si echilibru econimic etc. nu mai creste demografic, ci SURPIZA: scade.

  Ex: Cazul Japoniei – E prima tara din lume cu cea mai imbatranita populatie. Se poate verifica pe net. Sau mergeti direct si vedeti ca “pute” tara de batrani.

  Pe de alta parte, tarile cu un nivel scazut economic si de acolo in majoritatea cazurilor scazut si din pct. de vedere educational, traiesc in mizerie samd, se inmultesc, ca “iepurasii”.

  Ideea este ca exista un echilibru. Numarul de oameni se auto-regleaza si printre altele e loc si de iepurasi, chiar daca uneori sunt mai “imputiti” si nu-i pot suferi, tot oameni sunt…

 4. Concluzie: Intotdeauna va fi loc pentru toata lumea si destul pentru toti!

 5. Loc este . Ma gandesc cat polueaza 11 miliarde ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii