AIM radionica curs online

Noutăți

Jumătate avion, jumătate ambarcațiune. AirFish – unul dintre cele mai neobișnuite vehicule din lume!

Imediat ce-l vezi, chiar și în vreme ce staționează, constați că AirFish 8 este un vehicul ce diferă mult de cele convenționale. Văzându-l în mișcare, vei constata că este o combinație (foarte reușită) între un aparat de zbor și o șalupă. Are multe în comun cu un hidroavion, dar la capitolul motorizare are o caracteristică ieșită din tipare, atât prin comparație cu ambarcațiunile, cât și cu aeronavele.

AirFish 8 este un vehicul menit să fie condus de către un echipaj de două persoane și să transporte cu repeziciune 8 pasageri. Este un performant vehicul de uz civil, o combinație între o ambarcațiune și un avion, pus în mișcare de către un… motor de autovehicul.

AirFish 8 are o lungime de 17,2 metri, o înălțime totală de 3,5 m și o anvergură a aripilor de 15 metri. Lungimea cabinei este de 4 metri iar lățimea sa de 1,4 m. Bizarul vehicul este pus în mișcare de către un motor V8 de 500 cai putere. În condiții normale (de zbor) consumă, într-o oră, 70 de litri de benzină cu cifră octanică 95 sau superioară acestei valori.

În timpul deplasării, AirFish se poate ridica la mai mult de 7 metri deasupra suprafeței apei. Viteza maximă pe care o poate atinge este una remarcabilă, de aproape 200 km/h, în vreme ce viteza de croazieră este 150 km/h. Pentru a-și lua zborul, AirFish va străbate, pe suprafața apei, o distanță de circa 500 m. Vehiculul are o autonomie de 555 de kilometri. AirFish poate fi utilizat ca vehicul de transport călători, în scopuri turistice sau ca vehicul de patrulare.

Sursa: www.wigetworks.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii