Noutăți

Jocurile de societate – cărți, șah, scrabble – te fac mai deștept, pe termen lung. Beneficiile confirmate de cercetători!

Dacă obișnuiești să joci cu conștiinciozitate cărți, șah, scrabble, bingo sau diverse tipuri de board games, beneficiile pe termen lung sunt semnificative.

În contextul în care odată cu evoluția în vârstă se deteriorează abilitățile cognitive ale oamenilor, cercetătorii au căutat din totdeauna soluții pentru a încetini acel proces ireversibil.

Conform unui studiu recent, soluția la problemă este mai relaxantă decât ar fi crezut cineva și implică o listă de jocuri pe care nu le neglijezi niciodată. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat în Scoția, citat de UPI.

Persoanele cu vârste de peste 70 de ani care practică în mod regulat jocuri de societate, inclusiv ”board games”, obţin scoruri mai mari la teste de evaluare a memoriei şi a abilităţilor cognitive în comparaţie cu cele care nu au printre preocupări astfel de activităţi, se arată în lucrarea scoțienilor.

„Jocurile de masă, de cărţi şi de cuvinte pot proteja oamenii de declinul cognitiv”, a declarat cercetătorul principal Drew Altschul de la Universitatea din Edinburgh. El a amintit totuşi că studiul pe care l-a condus este observaţional şi ”nu putem declara acest lucru cu certitudine”.

Însă, cel puţin sunt distractive, ieftine şi, cu siguranţă, nu fac niciun rău”, a adăugat specialistul despre aceste activităţi.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii