Noutăți

Joaca de-a Dumnezeu. Americanii vor folosi celulele stem pentru a reactiva creierele celor morți

O companie de peste ocean a primit permisiunea, atât din partea organismelor din Statele Unite ale Americii, cât și din India, pentru a se va folosi de celulele stem în cadrul unei proiect mai neobișnuit, denumit ReAnima. Potrivit celor de la iflscience, compania Bioquark are voie să utilizeze celulele pe 20 de pacienți aflați în moarte cerebrală, în cadrul unui experiment care are ca scop stimularea sistemului nervos, în încercarea de a dovedi faptul că putem fi capabili de a învinge moartea.

Este important de remarcat faptul că, în acest moment, nu exista multe dovezi care să sugereze că o astfel de procedură este capabilă de a readuce la viață un om. Totuși, Dr. Calixto Machado, membru al Academiei Americane de Neurologie și autor a mai multor cărți despre moartea cerebrală, susține că ideea merită experimentată. Conform procedurii prezentate presei, cei de la Bioquark vor testa o combinație de mai multe terapii pe pacienți, printre care și cea de injectare a celulelor stem în măduva spinării.

dafaf

Sistemul nervos central deține controlul neuroendocrin asupra organismului uman. Stimularea neuronilor cu ajutorul unor curenți electrici se poate face și în momentul în care pacientul se află în comă. Neuronii vor fi în măsură să răspundă la stimularea electrică. Însă nu același lucru se întâmplă și după moartea cerebrală. În această stare a pacientului, neuronii încep să se usuce, așa că pentru ca orice “înviere” să aibă loc, cercetătorii doresc mai întâi să găsească o modalitate de a stimula regenerarea neuronilor, iar celulele stem par a fi, potrivit acestora, liantul care ne va permite dobândirea nemuririi în viitor.

Deși au existat o mulțime de progrese remarcabile în medicină datorită acestor celule, de la regenerarea unor malformații ale inimii, regenerarea pancreasului, sau chiar țesutului cerebral, există un drum lung de parcurs înainte de a putea afirma faptul că celulele stem pot fi pur și simplu injectate în oameni, pentru a regenera orice tip de celulă pierdut.

Studiile vor începe la Spitalul Anupam din Rudrapur, provincia Uttarakhand, India. Pentru această primă etapă, pacienților selectați li se vor administra mai multe substanțe pentru reactivarea neurotransmițătorilor și vor primi injecții cu celule stem de două ori pe săptămână.

sursa: iflscience.com/

traducere și adaptare Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Joaca de-a Dumnezeu. Americanii vor folosi celulele stem pentru a reactiva creierele celor morți

  1. Mortul de la groapa nu se mai intoarce, chiar daca e plin cu celule stem, pt ca cimpul morfogenetic ce le pune in miscare a parasit biocontainerul – concluzie la care pun pariu ca vor ajunge si experimentatorii. Celulele stem singure de capul lor, nu stiu in ce sa se transforme, chiar intr-un organism viu, lucru binestiut de cei din domeniu.
    Exista linii celulare imortalizate folosite in diverse experimente de laborator care traiesc decenii dupa moartea donatorului vezi HeLa cell line https://en.wikipedia.org/wiki/HeLa.
    Experimentatorii din articolul de mai sus doresc neaparat sa demonstreze natura exclusiv materiala a viului, pt care le urez mult succes si distractie pe cinste:)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii