Noutăți

“JE SUIS ROUMAIN “- Ce spune un vlogger francez despre români, rromi şi România. Un clip cu 15 milioane de vizionări

Vă propunem spre vizionare un videoclip extrem de amuzant care, deși critică unele lucruri legate de români, are marele merit că a transmis convingător întregii lumi (în varianta clipului subtitrată în engleză) că românii nu sunt țigani. La 15 milioane de vizualizări, a făcut de 1.000 de ori mai mult în acest sens decât toate politicile guvernamentale, cele mai multe extrem de corecte politic!

Autorul materialului, un tânăr francez de ORIGINE ROMÂNĂ – Ciprian Iov – este deosebit de popular în Franța, videoclipurile în care comentează cu umor diverse aspecte ale vieții având o audiență foarte mare, cuprinsă între 35 de milioane și 1,5 milioane / clip, un lucru cu care se pot lăuda puțini, la nivel mondial.

Peste toate, este interesant să vedem cum se raportează la România și la propriile rădăcini un român care nu s-a născut în România, ci în Franța, unde a fost suspus constant la o presiune din cauza originilor sale românești, pe care francezii le asimilează cu cele țigănești, ca urmare a unei campanii de presă premeditate de creare a acestei confuzii…


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on “JE SUIS ROUMAIN “- Ce spune un vlogger francez despre români, rromi şi România. Un clip cu 15 milioane de vizionări

  1. Superb!!!

  2. Absolut genial !!!

  3. Bravo! va propun sa faceti un “material” despre republica Moldova: francezii nu prea stiu ca moldovenii sînt români!

  4. Corect. O Remarcă. Statul roman se face vinovat de a nu fi protestat ca țiganii să își aroge public numele de romi după întemeierea unui stat numit România. Statul roman avea datoria să ia atitudine precum Grecia în privința Macedoniei. Cu calm și cu cap politic.

  5. cei din 3 sud est sunt de fapt moldoveni…dar fie

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii