Noutăți

Japonia vrea să introducă taxiuri robot pe străzile din Tokyo la Jocurile Olimpice din 2020

Locuitorii orașului Fujisawa, Japonia, vor putea circula de anul viitor în taxiuri electrice, fără șofer, controlate de calculator. Dacă proiectul va fi un succes, autoritățile nipone doresc să folosească astfel de taxiuri pentru transportul pasagerilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Până să ajungă să circule în capitala Japoniei, vehiculele fără şofer vor circula pe principalele artere rutiere din Fujisawa, dar nu pe distanțe mai mari de 3 km.

Deşi dezvoltatorii susțin că GPS-ul, sistemul radar şi camerele cu supraveghere din dotarea maşinile sunt 100% sigure pentru transportul pasagerilor, unul dinte clienţii taxiurilor va sta pe locul şoferului în timpul cursei, pentru a putea reacţiona și evita un posibil accident rutier iminent.

Proiectul Robot Taxi este dezvoltat firmele ZMP şi DeNa cu participarea celor de la Google, Ford, BMW şi alte companii auto.

Pe lângă introducerea acestora la Olimpiadă, autoritățile japoneze susțin că au nevoie de astfel de vehicule din cauza îmbătrânirii populației, ce duce anual la o rată din ce în ce mai mare a accidentelor rutiere din cauza reflexelor scăzute ale șoferilor dar și a problemelor de sănătate a acestora.

sursa: theguardian.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii