Noutăți

Japonezii vor să taie 6,5 milioane de metri cubi de material lemnos, pentru a construi cea mai înaltă clădire din lemn de pe Terra

  •  
  •  
  •  

O companie japoneză și-a făcut cunoscut planul de a ridica cea mai înaltă clădire din lemn de pe Terra, un zgârie-nori de aproape 350 de metri, chiar în centrul orașului Tokyo. Sumitomo Forestry Co. Ltd., unul dintre cei mai mari jucători ai industriei de profil din Japonia, intenționează să finalizeze Proiectul W350 în anul 2041 pentru a-și marca cea de-a 350-a aniversare. Scopul final, susțin reprezentanții companiei, este de a crea un oraș prietenos cu mediul, oamenii fiind sătui de uriașii de sticlă și beton care se înalță în prezent în Tokyo.

Conceptul pentru clădire a fost elaborat de Laboratorul de Cercetări Tsukuba al Sumitomo, care a elaborat un plan pentru un zgârie-nori cu 70 de etaje deasupra solului dintr-o combinație de lemn și oțel, iar lemnul reprezintă 90% din materialul de construcție.

Pentru construcția clădirii vor fi nevoie de 6,5 milioane de metri cubi de lemn, iar costul întregului proiect este estimat la circa 5 miliarde de dolari. Planurile de construcţie prevăd o structură tubulară care va putea rezista la vântul puternic şi la desele cutremure care se produc pe insulă. Clădirea va găzdui magazine, birouri, un hotel şi unităţi rezidenţiale, iar din proiect nu lipsesc terasele largi, pline de plante, o grădină pe acoperiş şi spaţii deschise în care vizitatorii sau locatarii să se bucure de un peisaj nemaivăzut în Tokyo. Până când W350 va fi gata, recordul pentru cea mai înaltă construcție din lemn probabil că va rămâne în palmaresul Brock Commons Tallwood House, o clădire din campusul Universităţii British Columbia din Vancouver, SUA, a cărei înălțime este de 60 de metri.

29408730140_1211abf81c_o

sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/14/japanese-company-plans-worlds-tallest-wooden-building/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Japonezii vor să taie 6,5 milioane de metri cubi de material lemnos, pentru a construi cea mai înaltă clădire din lemn de pe Terra

  1. Sa tai atatia copaci ca sa faci o magaoaie…ii credeam mai intelepti pe japonezi, dar e lucru clar ca prostia nu are rasa, sex, varsta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii