-->

Noutăți

Japonezii susțin că au creat cea mai precisă hartă a lumii. Vezi cum arată

Există o mulțime de ilustrații ale planetei noastre, dar care prezintă distorsiuni uriașe ale adevărului, în special proiecția clasică Mercator, despre care noi la cunoastelumea.ro am scris aici. Au fost foarte multe încercări de a crea o imagine cât mai realistă a Pământului, iar o încercare despre care specialiștii susțin că este cea mai aproape de realitate, potrivit celor de la iflscience.com, a fost creată de arhitectul japonez Hajime Narukawa.

harta2
Numită AuthaGraphic, această creație ar fi extrem de precisă din punct de vedere științific, primind inclusiv distincția de „Grand Good Design”, fiind deja inclusă în sistemul de învățământ nipon. Harta funcționează prin împărțirea globului în 96 de regiuni egale și nu ține seama de forma pe care aceasta o ia. Fie că vorbim de o formă convențională, un dreptunghi plat sau o structură 3D pliată, continentele rămân la fel de bine proporționate, inclusiv Antarctica.

“Această metodă de mapare originală poate transfera o suprafață sferică pe o suprafață dreptunghiulară, menținând în același timp în mod corect proporțiile zonelor. AuthaGraph reprezintă în mod fidel toate oceanele și continentele lumii. Acestea se potrivesc într-un cadru dreptunghiular, fără întreruperi. Harta lumii AuthaGraphic oferă o perspectivă extrem de precisă și avansată a planetei noastre”, se arată în comunicatul remis presei de către juriul Good Design Award.

sursa: iflscience.com

sursa: zmescience.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Japonezii susțin că au creat cea mai precisă hartă a lumii. Vezi cum arată

  1. wrong.. Rusia NU are o suprafata egala cu a Africii, cum rezulta din harta, ci este pe la jumatate. Deci nici harta asta nu respecta proportiile.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii