Noutăți

Japonezii au inventat telefonul care se poate spăla cu apă și săpun

Potrivit studiilor, o mare porţiune din ecranul telefoanelor mobile este acoperit în mod constant de microorganisme și bacterii. Smartphon-urile au de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul toaletei. Compania japoneză Kyocera vrea să schimbe acest lucru și a creat telefonul care se poate spăla la chiuvetă cu apă și săpun la fel cum noi ne spălăm pe mâini. Momentan, terminalul este disponibil doar pe piața japoneză, însă dacă va avea succes, producătorii vor să îl aducă și în Europa.

Noul telefon are ecranul este de 5 inci, iar rezoluția este HD de 720p. Din punct de vedere al memoriei, Kyocera Rafre dispune de 2 GB de RAM, are o baterie de 3,000mAh și o memorie internă pentru stocare de 16 GB.

telefon12
Telefonul rulează Android 7.0 Nuga, iar tehnologia care îl face atât de rezistent la bacterii se numește Smart Sonic Receiver, care înlocuieşte difuzoarele în care apa şi praful ar putea intra. Sunetul este transmis prin vibraţii ale ecranului, o idee destul de nouă și foarte puțin exploatată de către producătorii de telefoane, cel puțin până acum. Fiind un telefon modern, acesta are încorporată și o cameră foto de 13 MP pe partea din spate și una de 5 MP în față.

sursa: wired.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii