Noutăți

Jaful secolului. O monedă din aur masiv, cu o greutate de 100 de kg, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin. Cum a fost posibil?

O monedă gigantică din aur cu chipul Reginei Elisabeta a II-a, în valoare de circa 4 milioane de dolari, a fost furată din Muzeul din Bode, Germania. Ineditul obiect inclus în Cartea Recordurilor datorită purității aurului de 999,99/1000, avea o greutate de 100 de kg și 53 de cm în diametru. Pe cealaltă față era inscripționat simbolul național al Canadei, frunza de arțar.

_95340549_hi038715432

Potrivit celor de la BBC, moneda care a fost realizată de către Royal Canadian Mint în anul 2007, a fost furată din muzeu în dimineața zilei de marți, undeva în jurul orelor 03.30. Hoții au reușit să pătrundă în clădire cu ajutorul unei scări aflate pe o cale ferată din apropierea muzeului. Totuși nu este clar modul în care autorii jafului au reușit să treacă de alarma muzeului și nici cum au reușit să care moneda extrem de grea.

În cadrul Muzeul Bode mai sunt expuse 540.000 de obiecte, însă potrivit presei germane doar „frunza de arțar“ a fost cea care le-a atras privirea hoților.

sursa: .bbc.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii