AIM radionica curs online

Noutăți

Jaf ca-n codru. Profit de 5 miliarde de euro din defrișări ilegale

Cinci miliarde de euro. Atât au câştigat, în ultimii 27 de ani, hoţii care au ras de pe faţa pământului păduri întregi din România. Au furat 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an – inundaţii şi alunecări de teren. Cum autorităţile par depăşite sau impasibile în faţa fenomenului, se mulţumesc să publice statistici din care reiese că se taie mai puţini copaci.

Actualul ministru al Pădurilor, inginer electronist de profesie, a avut misiunea de a proteja pădurile şi în 2014.

Se taie ilegal cam 8 milioane de metri cubi pe an. Opt milioane era aproape jumătate din cât se tăia legal”, spune Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor.

Pentru tăierile ilegale de pădure din primul mandat, ministrul Doina Pană are explicaţii. Ştie cum se fura atunci. Au continuat să fure cu acte. Tu îţi luai, ca firmă, un bloc de avize. Declarau că şi-au pierdut blocul de avize! În realitate, îl vindeau altcuiva. Pentru că l-au pierdut, i se elibera alt lot de avize. Şi atunci apăreau deja la dublu numărul de avize”, spune Doina Pană.

Problema este că abuzurile continuă şi acum. Pe Valea Sadului, la 30 de kilometri distanţă de Sibiu, este dezastru ecologic. Greenpeace anunţă că 100 de hectare de pădure au fost distruse şi că cel puţin opt exploatări nu au respectat legea. Imaginile filmate din aer arată amploarea dezastrului: versanţi întregi cu păduri retezate în zona Cindrel.

Urmăriți aici un episod al campaniei Digi24 „România cu încetinitorul. Masacrul aurului verde” : Digi24.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii