Noutăți

Jacques-Yves Cousteau: Omul care a adus oceanul în casele noastre (Video)

  •  
  •  
  •  

În urmă cu aproximativ 50 de ani, oamenii descopereau un serial care avea să le deschidă ochii spre magia vieții din adâncurile oceanelor: „Lumea subacvatică a lui Jacques Cousteau”.

De-a lungul a nouă sezoane, renumitul explorator marin Jacques-Yves Cousteau și-a purtat spectatorii în aventuri prin întreaga lume cu nava sa, Calypso. Purtând mereu o căciulă roșie, chiar și pe arșiță, Cousteau avea ceva din prestanța unui rege.

Mulțumită lui Cousteau, o întreagă generație a ajuns să se intereseze de adâncul mării, iar moștenirea lui continuă să influențeze oceanografia modernă.

Nepotul său, Fabien Cousteau, construiește în prezent PROTEUS, un proiect pe care îl numește „cea mai avansată stație de cercetare științifică subacvatică din lume”.

Totuși, Cousteau a însemnat mult mai mult decât „omul cu căciulă roșie” și faimosul personaj de televiziune. A ajuns atât de faimos, încât strângea în jurul său mulțimi de oameni atunci când se plimba pe stradă.

Ani la rând, sondajele din Franța l-au clasat drept cel mai popular om din țară, primind 80.000 de scrisori prin care oamenii îi cereau să candideze la președinție în 1988…

Mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii