Noutăți

Jack Dorsey, patronul și co-fondatorul Twitter, oferă o treime din acțiunile sale angajaților

Joi seara, 22 octombrie 2015, acțiunile Twitter valorau aproape 200 de milioane de dolari.

“Dau aproximativ o treime din acțiunile mele la Twitter (exact 1% din companie) angajaților noștri”, a declarat aseară Jack Dorsey, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, în care spune că prin aceasta dorește să “reinvestească direct în personal”.

“Prefer să am o parte mai mică din ceva mare, decât o pondere mai mare în ceva mic”, a adăugat el într-un al doilea mesaj.

1372361936000-XXX-Small-Business-Week-hdb3314-1306271540_4_3

Twitter este o platformă de socializare media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 140 de caractere) numite “tweets”.

Cuvântul twitter este un cuvânt provenit din limba engleză însemnând pălăvrăgeală, agitație, freamăt. Desemnează atât un site web fondat în 2006 care permite scrierea și transmiterea de mesaje de maxim 140 caractere (litere) prin Internet, cât și compania care oferă acest serviciu de tip „rețea socială”. Este uneori descris ca fiind “SMS-ul Internetului”.

Nu este clar care este numărul utilizatorilor, deoarece compania twitter nu-l face public, dar se estimează că în 2008 au fost circa 4-5 milioane, iar la mijlocul lui 2009 circa 20-25 de milioane de utilizatori.

Utilizatorii pot trimite și primi tweet-uri (mesajele de pe site-ul twitter) prin SMS sau prin aplicații  precum “Tweetie”, “Twiterrific”, “Twitterfon”, “TweeetDeck” sau “feedalizr”. Utilizarea prin Internet este gratuită, dar cea prin SMS este uneori contra cost.

Sediul companiei este la San Francisco, California, SUA.

sursa: twitter, agerpres, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii