Noutăți

Fântâna care transformă orice obiect în piatră

Pe malurile râului Nidd, în apropierea orașului Knaresborough, se află unul dintre cele mai bizare locuri de pe Pământ și totodată o atracție turistică extraordinară pentru cei ce vizitează Anglia. Aici există un izvor a cărui apă transformă, la propriu, orice obiect lăsat aici, în piatră. Îngrijitorul fântânii din care curge apa spune că o jucărie moale se transformă în piatră în circa 3-4 luni.

fantana2

Legenda vorbește despre faptul că într-o peșteră din apropierea izvorului s-ar fi născut în 1488 vrăjitoarea Mama Shipton, foarte cunoscută în Regatul Unit. Apele izvorului se ridică dintr-un lac subteran, adunand minerale din apele pe care le strabat. Curg natural pe peretele din spatele fântânii si adauga, in timp, noi straturi

Cea mai veche referinta scrisă despre acest loc aparține anticarului John, care a vizitat fântâna în 1538. El a scris că a băut apă din aceasta și că ar avea puteri vindecătoare pentru organism.

fantana4

În zilele noastre, după o analiză științifică a apei s-a demonstrat că „magia” din spatele procesului de pietrificare stă în concentrația de minerale din apă. Totuși, ce este uimitor, iar oamenii de știință nu au încă un răspuns, este viteza cu care are loc o pietrificare, aceasta având loc într-un timp mult mai scurt decât s-ar estima luând în calcul toată concentrația bogată de minerale din zonă.

fantana fantan3

 

sursa: amasingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii