Noutăți

Ivanpah – una dintre cele mai mari centrale de energie solară din lume

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte de energie solară de pe planetă se află în statul american California. Aici, Ivanpah Solar Electric Generating, inaugurată în urmă cu doar doi ani, produce 392 MW de energie, suficienți pentru a alimenta 140.000 de locuințe din regiune.

Construcția centralei a început în 2010, iar trei ani mai târziu se efectuau deja primele teste de funcționare. Complexul reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în atmosferă cu mai mult de 400.000 de tone pe an. Dispune de trei turnuri centrale înalte de 14 de metri, în care sunt instalate dispozitivele de colectare a energiei termice captate de cele 347.000 de panouri solare. Ivanpah se întinde pe o suprafață de 14 km pătrați și este situată la nord-vest de localitatea Nipton.

dadafa

Totuși, proiectul care a costat peste 2 miliarde de dolari are și unele părți negative. Potrivit statisticilor întocmite de ONG-uri, mai mult de 2.000 de păsări au murit între martie și august 2015, moment în care tranzitau zona panourilor solare. La aproximativ jumătate dintre acestea biologii au găsit arsuri la nivelul penelor, care le-au redus capacitatea de zbor, forțându-le să se piardă în mijlocul deșertului, fără acces la hrană sau apă.

Însă această problemă pe care o cauzează sursele de energie regenerabilă păsărilor nu este generată doar de centrala Ivanpah. Păsările cad pradă, de asemenea, și turbinelor eoliene sau panourilor solare individuale. Potrivit statisticilor efectuate de Biologie Smithsonian Conservation în SUA, mor anual între 140.000 și 328.000 de păsări ca urmare a problemelor create de acest tip de instalații.

adada

sursa: wsj.com

sursa: brightsourceenergy.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii