Noutăți

Iulian Fota, fost consilier prezidențial: Dorința de a salva Identitatea națională și Coaliția pentru Familie sunt „semnale antieuropene”. Eminescu a fost plătit să critice occidentul

 •  
 •  
 •  

Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota, a acordat un interviu Revistei 22, în care a vorbit despre necesitatea occidentalizării totale a României. Acesta a spus, printre altele, că obiectivul clasei politice și a societății românești trebuie să fie „o țară ca afară”.

El mai spune că teama pentru pierderea identității naționale sau demersul Coaliției pentru Familie, ar reprezentat semnale antieuropene: “În primul rând, această temă a identității naționale. Teama că, prin integrarea în UE și NATO sau prin globalizare, identitatea națională a României este pusă în discuție. În al doilea rând, vedem acest reviriment al protocronismului, al dacismului, al acestor teorii stupide prin care noi redevenim buricul Europei, teorii fără niciun fel de relevanță practică, nefundamentate științific, dar care prind. Dacă nu mai suntem daco-romani, ci doar daci și deci renunțăm la partea noastră latină, acesta ar putea fi un pas clar pe drumul antioccidental pe care deja au pornit destui.”

Rep: – Coaliția pentru Familie intră tot în această paradigmă antioccidentală?
Iulian Fota: – “Absolut. Poate e și îngrijorarea legitimă pentru declinul demografic al României. Dacă ne uităm în istoria României de la 1859 încoace, se vede o anumită recurență în astfel de manifestări antioccidentale. După fiecare moment important, bazat pe colaborarea strânsă cu Occidentul, vedem o recrudescență a naționalismului, a autohtonismului. Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică – burghezia, bancherii, comercianții – și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism. În anii de după primul război mondial reușim realizarea României Mari după o strânsă colaborare cu Occidentul. Urmează în perioada interbelică o recrudescență a autohtonismului, a naționalismului, apare Mișcarea Legionară. Apare o contestare a Occidentului, cu teme pe care le auzim și azi: că Vestul ne tratează ca o țară de mâna a doua, că ne ține în genunchi”. Citește mai mult: Revista 22 (Via ActiveNews.ro)

Nota noastră: În concluzie, Iulia Fota ne spune că, pentru a fi europeni, trebuie să acceptăm falsul istoric care îi pune la marginea istoriei pe geto-daci, să renunțăm, ca români, să mai luptăm pentru identitatea națională, să acceptăm “refugiații” musulmani precum țările FOARTE EUROPENE Germania și Franța (care în două-trei generații vor fi țări islamice), să acceptăm căsătoriile homosexuale și să îl punem sub preș pe Eminescu, care era agent plătit să lupte împotriva Occidentului. Mare Om, mare Vizionar, mare Patriot acest Iulian Fota! De aia a și fost consilierul lui Băsescu pe probleme de securitate. Ca să îi apere pe alții de… noi!!!!! Nu?


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

11 Comments on Iulian Fota, fost consilier prezidențial: Dorința de a salva Identitatea națională și Coaliția pentru Familie sunt „semnale antieuropene”. Eminescu a fost plătit să critice occidentul

 1. Vai de capul lui,exemplu de om fara creier. Un simplu papagal!

 2. Am avut neplacerea de a-l asculta in direct pe Fota, vorbind in engleza. Total incoerent. Probabil gandeste tot in engleza.
  Pe el cine-l plateste, oare? Pentru ca deja e clar ca e o campanie extrema impotriva sentimentului national si familial, dusa in intreaga lume.

 3. La un moment dat, figurantu’ din figura alaturata,ne spune:”În al doilea rând, vedem acest reviriment al protocronismului, al dacismului, al acestor teorii stupide prin care noi redevenim buricul Europei”..
  Prin cuvantul REDEVENIM, recunoaste ( fara sa vrea )ca intr-o oarecare perioada a istoriei NOI Românii am avut un cu totul alt renume decat cel pe care el, dimpreuna cu cei din haita lui ,se lupta cu inversunare sa ni-l prezinte celor “din afara”!!
  In alta ordine de idei, insului ar trebui sa i se interzica chiar si simpla rostire a numelui marelui Eminescu !

  Daca familia normala (impropriu denumita traditionala) ii sta in gat,duca-se la evoluatii din vest si sa vina cand il voi chema eu.

  P.S. Basescu l-o fi ales pt ca ii era drag numele F(L)ota.

 4. Proba de agent infiltrat pana la varf. E atat de limpede!
  Si culmea, asta chiar crede in ceea ce spune.

 5. Fota nu este decât un alt soldăţel marxist penibil şi trădător al intereselor/valorilor naţionale, pe care, prin fişa postului extrem de “înalt” trebuia să le apere cu dinţii. Mulţumim revistei neo-marxiste 22 pt. că a oferit un prilej de autodemascare acestui individ pernicios!
  P.S. tov. Fota, Vestul nu ţine România în genunchi(care totuşi este o poziţie verticală!) ci PE BURTĂ !

 6. vlad tepes // 24 mai 2018 at 19:53 // Răspunde

  Individului asta, Futai, absolvent de marca al facultatii “de lins funduri progresiste” si mare specialist in asa ceva, dar si in a denigra marile valori romanesti, i-as recomanda sa o ia mai usor, ca sa nu i se faca rau de la atata lins!!

 7. george coșbuc // 24 mai 2018 at 21:11 // Răspunde

  Verificați cine a fost tatăl lui Fota, locul de muncă, unde și-a făcut studiile… O să aveți surprize mari. Abia apoi o să aflați, de cine a fost ori este finanțat. Nici un fiu de fost… nu este patriot! Cu toții, mai demult ori mai recent au semnat angajamente către forțe interne dar mai ales externe, amice ori, inamice!

 8. stupid este individul respectiv. teorii antioccidentale care ne fac rau? stupidul poate ar trebui sa raspunda la intrebarea ce face occidentul pentru noi? ne taie padurile, ne-a desfintat industria, ne-a acaparat resursele, ne-a monopolizat serviciile publice si ne face tigani si barbari. bine ma stupidule fi tu occidental si lasa-ne pe noi astia mai daci, nationalisti si prostanaci sa fim romăni si daci si independenti. sa fim noi si nu marionetele unora.

 9. acest fota este un nimeni,curios ce a fost el si fam. lui pe vremea lui nea nicu.ce pretenti poti avea de la un consilier prezidential’ vorba aia romaneasca,,cum e turcu si pistolul,,

 10. Oare pana unde te impinge infatuarea ? Nu esti decat un politruc plin de sine, strain de bine si adevar, pentru ca asa intelegi sa executi ordine.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii