Noutăți

Îți poți imagina așa ceva?!? Metal tăiat printr-un jet de apă la mare presiune… VIDEO spectaculos

Îți poți imagina așa ceva?!? Metal tăiat printr-un jet de apă la mare presiune… Apa conține, probabil, particule abrazive.  VIDEO spectaculos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Îți poți imagina așa ceva?!? Metal tăiat printr-un jet de apă la mare presiune… VIDEO spectaculos

  1. Aceste masini functionau in ROMANIA in anii 1980-1989. Cam asa arata tehnologia “fiarelor vechi” inainte de 89. Acum ne minunam ca “altii” ni le prezinta ca pe niste minuni ale tehnologiei actuale…

  2. Sigur contine ceva abraziv si anume un nisip special care este si cam acump (pentru ca de’aia iesi mai ieftin sa tai la laser care oricum taie si mai curat).

  3. Sigur ca stiam!Si despre taierea metalelor cu un simplu disc din otel si jetul de apa sub presiune.Si despre finisarea la nivel de legaturi atomice(doua materiale, slefuite extrem de fin, puse usor in contact,sunt aproape imposibil de dezlipit),si despre sudarea tevilor si barelor folosind lucrul mecanic(temperatura de frecare):))…si multe altele!
    Ca fapt divers la orele de tehnologie!

  4. Nu stiu daca “vasalie” vrea doar sa faca misto dar spre deosebire de tehnologia prezentata – care e spectaculoasa dar ineficienta si imprecisa , taietura fiind in evantai, cu o fanta de intrare de 2 mm si una de iesire de 20 mm – tehnologia romaneasca de care aminteam mai sus taia bucati de metal cu o grosime de 200 – 250 mm cu o precizie de zecime de milimetru.

    • Nu!Putin amuzat…chiar sunt vechi!Cele mai multe neaplicate sau aplicate la scara redusa,din diferite motive,de la organizarea circuitului economic,,este suficient ceea ce avem”,pina la reaua credinta…sau factorul decizional,,Ce-mi tot vin astia cu timpenii?Eu asa stiu ca se face!Asa o facut si tata si ceilati!”Priveste putin in jur!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii