Noutăți

Itá Letra: misterul petroglifelor nedescifrate din America de Sud

Adânc în inima munților Ybytyruzú, Paraguay, se află Itá Letra (“Piedra con Letra”), un loc care găzduiește un set de petroglife nedescifrate încă. Setul enigmatic de petroglife datează din jurul anului 5 000 î.Hr. și cuprinde numeroase simboluri necunoscute.

Există mai multe teorii cu privire la originea petroglifelor, unii atribuindu-le vikingilor, alții populației Guayaki, care a dominat platourile din jurul munților Ybytyruzú cu mult timp în urmă. Setul enigmatic de inscripții a fost studiat de o echipă de arheologi de la Muzeul de Altamira din Spania în anul 2010. Cercetătorii au concluzionat că cel mai probabil gravurile au fost făcute de nativi între anii 5000 și 2500 î.Hr., prin urmare, teoria care îi face pe vikingi autori fiind una fantezistă. Datorită acestui studiu, a fost posibilă înregistrarea, documentarea și interpretarea multora dintre simbolurile de la Itá Letra.

Cele mai vechi simboluri Itá Letra se crede că datează din jurul anului 5000 î.Hr. și sunt situate în cele mai ascunse peșteri. Simbolurile reprezintă constelații, urme de feline sau păsări. Cel mai cunoscut set de simboluri de aici, realizat pe suprafața pereților de piatră, prezintă niște simboluri aparent abstracte, care nu au fost interpretate, formate doar din linii curbe și drepte. Aceste simboluri misterioase se crede că au fost “scrise” în jurul anului 2500 î.Hr. , ele fiind o dovadă a faptului că acest spațiu păstrează ascunse multe alte enigme. Ce au dorit oamenii de atunci să reprezinte cu ele?

Ita-letra-Paraguay Ita-Letra-1024x682

sursa: https://www.ancient-code.com/ita-letra-the-ancient-indecipherable-petroglyphs-of-south-america/

sursa: http://www.solarmapproject.com/blog/2013/07/ita-letra-rock-art-near-villarrica-in-paraguay-south-america

traducere șî adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii