Noutăți

“Istoricul” Lucian Boia a recunoscut că a colaborat, benevol, cu Securitatea. “Ce era să fac? Nu cred că ar fi fost o idee bună să refuz”

 •  
 •  
 •  

Istoricul Lucian Boia, a recunoscut, că a colaborat cu Securitatea timp de 16 ani, scrie Evenimentul Zilei. Din 1973 și până în 1989. Mărturia a fost făcută în ultimul său volum, lansat recent la Editura Humanitas, conform ActiveNews.ro.

„Pe scurt, mi-a telefonat tovarășul Manea, de la Securitate, convocându-mă la o întâlnire. Nu puteam, să o refuz, așa că m-am dus. Era o cameră, să-i zic, conspirativă, într-un bloc demolat între timp, cam pe unde este acum stația de metrou Izvor. Tovarășul Manea dorea de la mine o declarație privind raporturile mele cu străinii. Ce era să fac? Nu cred că ar fi fost o idee bună să refuz. Acesta a fost începutul, dar și tipicul permanent al unor declarații pe care a trebuit să le dau din când în când, mai rar la început și mai frecvent odată cu înmulțirea raporturilor mele cu străinii, mai ales odată cu constituirea Comisiei internaționale de istoriografie”, spunea Boia.

Citește mai mult: Evz.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on “Istoricul” Lucian Boia a recunoscut că a colaborat, benevol, cu Securitatea. “Ce era să fac? Nu cred că ar fi fost o idee bună să refuz”

 1. Bun, acuma ramane de aflat cu care Securitate a colaborat individu’: cu cea “nouă”, adica a lui Ceașcă, sau cu cea “veche” adica a gaștii Ana Pauke, Walter Roman, Silviu Brucan, etc?

  Pentru ca, multi nu stiu, Securitatea era impartita in doua, iar “revolutia” a facut-o, ajutata de kgb, securitatea cea “veche”.

  Asta asa ca sa intelegem cu care “Securitate” inca mai colaboreaza, sau ce/cine sta in spatele nesimtirii si tupeului acestui individ si, nu in ultimul rand, banilor pe care, tot el, îi “câștigă cinstit” de pe urma cartilor pe care le scrie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii