Noutăți

Istoricul italian Nicolo Zeno: GEȚII au distrus Imperiul Roman

Nicolo Zeno (1515-1565) a fost un istoric, cosmograf și patriciu venețian, descendent al familiei care a fondat cetatea Veneția, în secolul IV d. Chr., deci un om cu o genealogie cunoscută de peste 1.000 de ani.

Cercetând biblioteca propriei familii, în care se găseau documente extrem de vechi, a descoperit într-o zi scrierile anticului Berosos Caldeul (istoric, teolog și astronom din secolul IV î. Chr.), scrieri care erau considerate pierdute.

Pe baza acestor scrieri, dar și a altora, Nicolo Zeno a scris o istorie universală concentrată pe istoria și faptele popoarelor „barbare” care au distrus Imperiul Roman: geto-goții.

Lucrarea sa, publicată în România sub numele CĂRȚILE GEȚILOR (poate fi comandată aici: https://dacia-art.ro/index.php/catalogsearch/result/?q=uranus), ne prezintă, astfel, o altă prespectivă asupra istoriei geților, pe care niciun istoric serios nu ar trebui să o rateze!

Fără a da sentințe cu privire la ce se spune în această carte, în emisiunea pe care o puteți vedea mai jos, realizată împreună cu directorul editurii Uranus, Dumitru Ioncică, ne-am propus să vă prezentăm informații esențiale despre viziunea lui Nicolo Zeno asupra istoriei geților, unele fiind, fără îndoială, inedite și surprinzătoare, cu privire la cucerirea Italiei de către geto-goți sau la răspândirea zalmoxianismului în nordul Europei.

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii