Noutăți

ISTORIC RUS: “Vlad Tepeș a fost salvatorul Europei (…) Civilizația a apărut pe teritoriul României, acum 8.000 de ani”

 •  
 •  
 •  

Preluare de pe ro.blastingnews.com

Vlad Țepeș a ajuns în paginile ziarului Pravda.

Articolul şi înregistrarea video a interviului propriu zis i-a avut ca protagonişti pe scriitorul şi jurnalistul de la Pravda, Igor Bukker şi pe invitatul său Aleksandr Radyevici Andreev. Despre acesta din urmă trebuie să precizăm că este istoric, arhivist şi genealogist, fiind, totodată, un jurnalist şi un scriitor galonat, autor a unui număr semnificativ de cărţi de popularizare a istoriei, vândute în sute de mii de exemplare. Ei bine, cartea la care lucrează acum are un titlu oarecum ciudat ”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman”.

Astfel, în opinia autorului, voievodul român ar fi fost un om de stat de talia şi grandoarea ţarului Petru cel Mare, iar meritele sale în lupta antiotomană ar fi fost chiar mult mai mari decât ale lui Iancu de Hunedoara, care ar fi fost Cavalerul Alb mai mult pentru unguri, decât pentru celelalte popoare europene. Numai eroul albanez Skanderbeg ar fi fost cam de aceeaşi statură cu Vlad Ţepeş în lupta împotriva expansiunii otomane în Europa. Mai mult decât atât, victoriile lui Vlad Ţepeş asupra turcilor ar fi fost la fel de strălucite ca şi victoriile marelui comandant de oşti rus, generalisimusul Suvorov, mai ales dacă ţinem cont de faptul că disproporţia de forţe ar fi fost, după cum susţine Alesandr Andreev, de unu la douăzeci.

În opinia lui Aleksandr Andreev, voievodul român ar fi fost, nici mai mult, nici mai puţin, decât salvatorul Europei şi a întregii creştinătăţi în faţa pericolului unei cuceriri otomane iminente, la fel cum şi românii, ca popor, ar fi avut acelaşi rol salvator pentru Europa ca şi ruşii, câteva secole mai târziu.

Autorul cărţii vorbeşte în interviu nu numai despre viaţa şi personalitatea marelui domnitor Vlad Ţepeş, nu numai despre contextul epocii în care a trăit şi a luptat acesta, ci şi despre istoria românilor de la începuturile ei, ba chiar şi de începuturile civilizaţiei umane, leagănul ei fiind, potrivit autorului, chiar pe teritoriul României de azi.

Așadar, un autor rus susţine pe paginile publicaţiei Pravda că primii germeni ai civilizaţiei au apărut, acum 8.000 de ani, chiar pe teritoriul României de azi, că aici ar fi apărut şi primul alfabet, cu mult înaite să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian, că aici ar fi fost descoperită şi roata…

Mai mult decât atât, Aleksandr Andreev lasă de înțeles că şi vechii daci ar fi fost tot un fel de români, că Dacia s-ar fi numit sau cel puţin ar fi trebuit să se numească, de fapt, tot Ţara Românească şi că numai romanii ar fi numit-o Dacia. Cu alte cuvinte, autorul susţine că primele ”state româneşti” ar fi apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal, că românii, cunoscuţi de autorii romani drept daci, i-ar fi bătut pe romani ”oricând au vrut şi de câte ori au avut chef” (Dseigur, afirmația este voit exagerată, rolul ei fiind acela de a sublinia forța strămoșilor noștri; faptul că geto-dacii au fost o mare durere de cap pentru romani, timp de secole, și că au contribuit esențial la prăbușirea Imperiului Roman, este însă un lucru cert! – n.n.)

Sursa: http://ro.blastingnews.com/societate/2016/02/vlad-tepe-a-ajuns-in-paginile-ziarului-pravda-00774937.html


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

25 Comments on ISTORIC RUS: “Vlad Tepeș a fost salvatorul Europei (…) Civilizația a apărut pe teritoriul României, acum 8.000 de ani”

 1. O traducere în limba română ar fi foarte bine venită!

 2. Foarte interesant! Ar fi posibil sa traduceti interviul, pentru noi cei care nu stim rusa?

 3. este strigator la cer atatea istorici straini sa scrie despre stramosi nostri precum ar fifost cemai vitezi dintre vitezi si noi romani sai contrazicem precum ca nar fi adevarat,oare noi avem istorici in tara noastra?

 4. cetățeanul tulburat // 24 februarie 2016 at 21:41 // Răspunde

  Dar cum se face că vorbesc rușii de Vlad Țepeș și nu scot o vorbă ai noștri ca brazii de la ministerul inculturii?!

 5. Tanarul locotenent Rommel (mai tarziu feldmaresalul Rommel),
  participant cu arma in mana la luptele de la Marasesti-Oituz,
  scria in jurnalul sau de front:
  “romanii s-au batut ca leii”

  • Corect!Ceea ce au facut strabunicii nostri in acea perioada nu poate fi sters asa usor din memoria noastra.Aceste fapte se intamplau la cateva decenii dupa “moartea” lui Eminescu.
   Ma intreb , mai “nou” cum au putut “unii” sa schimbe denumirea Pasajului Marasesti in “Colectiv”.

   Pentru Domnul TAPALAGA:
   -“COLECTIV”-e numele de firma a unuia care s-a facut patron de bar;
   -“MARASESTI”-e altceva.
   Si asta pentru ca una doua scrieti articole de gen “…dupa “Colectiv” …”

   Draga “Mozart” ai uitat de Marasti.
   Ii recomand Domnului Tapalaga si “altora” sa mearga la Marasti si sa priveasca craniile printre vitralii.
   Sa nu uitam ca aceeia ce s-au sacrificat cu adevarat si cu “BUNA STIINTA” au fost strabunicii nostri.

   Merci Mozart.

 6. Pare extrem de intersant interviul.O subtitrare in limba romana ar fi foarte necesara

 7. Foarte interesant! Nu am înțeles nimic dar mi-a plăcut la nebunie să aud un rus pronunțând România la nesfârșit!!!

 8. Precum a fost sunt multe spuse, sunt și povești-interpretări rusești, extrageți temele propuse ca nu sunt ei atât de răi, venit-au peste noi mai multi călăi 😉 http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/decebal.php

 9. In limba Romana cand apare tradus ? ! 🙂

 10. Moldovan Gavril // 25 februarie 2016 at 8:18 // Răspunde

  La rusi totul e dictat de politica. Acum au interes sa ne reseteze impotriva turcilor , cum au mai facut-o de multe ori in istorie.(ex. cazul Tudor Vladimirescu, care i-a tradat mai apoi pe rusi si a fost ucis)

  • Cam asa ceva.
   Despre ce s-a intamplat in Basarabia dupa al doilea razboi mondial nu scrie nimeni nimic?
   Imaginatie…Ce ar fi insemnat pretru rusi sa aiba granita cu Turcia la Nistru?Turcii bineinteles si implicit sa aiba acces la resursele si pozitia noastra?

  • Esti penibil…aici e vorba de ostorie nu de atatare impotriva turcilor. In loc sa comentezi aiurea mai bine taci.

 11. Ministerul culturii, mi-a demonstrat ca nu este interesat de un valoros tezaur presupus, a carui valoare nu o da cele cateva sute de kg. de aur, ci incarcatura istorica . Directoarea muzeului din Ploiesti , mi-a cerut sa transport sutele de kg. de aur la muzeu, Consider ca foarte multi ocupa functii, doar pentru a avea de unde sa iasa la pensie.

 12. Istoricii nostri nu spun nimic de faptele eroice ale inaintasilor nostri deoarece interesul este sa ramanem cu capul in pamant si sa cunoastem doar rusine si umilinta, sa ne intoarcem impotriva alor nostri si sa fim usor de controlat.

 13. Lasa ca ministrul invatamantului vrea sa desfiinteze ISTORIA ca disciplina de studiu in scoala. Si atunci o sa ne invatam de la altii istoria . Ministrul Adrian Curaj este un mic imbecil pus de dracu in capul mesei . Valea limbricule !

 14. Se spun multe lucruri aici, dar sunt si erori istorice, sau intepretari gresite. In primul rind se spune ca limba romana si moldoveneasc sunt diferite dar se aseamana mult, ca romanii au ucir 80% din populatia Daciei si au populat teritoriile cu romani. In rest prima data aud un rus sa vorbeasca numai cu cuvinte de lauda despre paminturile romanesti. Se spune ca daca nu era Vlad Tepes, otomanii puteau sa cucereasca toata Europa, sau o mare parte a ei. Este lamurit cum a ridicat economia Valahiei si cum a dezvoltat comertul. Pe atunci majoritatea luminarilor in Europa erau aduse din Rusia( precum acum gazul si petrolul), iar Vlad a pus controlul pe mai mult de jumatate din aceste volume, din motiv ca a pus sub control majoritatea cailor comerciale dintre est si vest. Mai departe este lamurit cum a luptat cu turcii si ce tactici a folosit, mai spune ca una din tactici a fost folosita de belorusi si anume tactica cind de cozile cailor au fost legate tore de foc, apoi animalele in agonie au fost indreptate peste turci.

 15. Bula Camataru // 2 iunie 2016 at 22:40 // Răspunde

  orice s-ar spune, curbura Carpatilor este leganul civilizatiei

 16. RESPECT!

 17. Modul de a conduce al lui Vlad Țepeș, prin cruzime, teroare și pedepse exemplare se pare că a servit drept “model” și lui Ivan cel Groaznic, care a avut acces la pamfletele și cronicile descriind faptele groaznice ale voievodului muntean. De aici probabil, admirația rușilor pentru Țepeș..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii