Noutăți

Istoria Măslinului, un simbol al păcii și biruinței înainte de apariția creștinismului

Măslinele sălbatice au fost colectate de triburile din neolitic încă din mileniului 7 î.Hr. Primii copaci de măslini cunoscuți au crescut în Persia și Mesopotamia. Oamenii care au trăit cu milenii în urmă au văzut măslinul ca pe un copac care dă viață. De asemenea, a fost utilizat ca unul dintre primele bunuri utilizate pentru comerț. Dovada timpurie a aprecierii și utilizării uleiului de măsline este cunoscut din siturile arheologice din Creta, Israel și Siria.

Uleiul de măsline a fost considerat un lichid sacru în antichitate. Ramura de măslin a fost un simbol de glorie, pace, biruință și puritate. Frunzele au fost oferite zeităților (cum ar fi Athena) și folosite ca decorații în timpul evenimentelor importante. În Egipt, deși clima nu prea permite cultivarea arborelui, au fost descoperite frunze de măslin în mormântul lui Tutankhamon dar și pe alte simboluri ale faraonilor. În America, măslinul a fost adus de către spanioli și considerat de către băștinași capabil de a oferi viață veșnică și înțelepciune.

kassf

Unii măslini au crescut timp de milenii și au devenit simboluri importante astăzi. Spre exemplu, în Liban există un măslin despre care se crede că ar avea o vârstă de 6.000 de ani. Atena se mândrește cu un măslin vechi de 2.400 de ani.

Astăzi, în multe țări din întreaga lume uleiul de măsline este folosit în gastronomie, crearea de produse cosmetice dar și medicamente.

illustrations-of-olives

sursa.explorecrete.com

sursa: ancient-origins.ne

traducere și adapatare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii