Noutăți

Istoria care nu le place ELITELOR: Evreul GENRIKH YAGODA, fondatorul GULAGULUI, responsabil pentru moartea a 7 milioane de ucrainieni, prin înfometare

Din păcate, în contextul actual, rar se aduce în discuţie cel mai mare genocid al secolului XX, dar urmările acestuia se simt şi în ziua de astăzi.

Există în istoria omenirii o dată care este aproape uitată. Între 19 şi 20 decembrie 1917, în contextul Revoluţiei bolşevice şi al războiului civil din Rusia, Lenin. a semnat un decret pentru formarea Comisiei extraordinare pe întreaga Rusie pentru combaterea contrarevoluţiei şi sabotajului, cunoscută şi sub numele de CEKA.

La foarte scurt timp, CEKA a devenit cea mai largă şi brutală instituţie de securitate şi, având în vedere urmaşii acesteia – o serie lungă care cuprinde OGPU, NKVD şi KGB – serviciile secrete sovietice au fost motorul celui mai mare genocid al istoriei moderne. Au închis, torturat sau omorât mai mult de 30 de milioane de ruşi şi/sau est-europeni. Chiar şi istoricii sovietici din perioada post-stalinistă stabilesc un număr care variază între 20 şi 40 de milioane de morţi.

hitler si yogoda

O particularitate însă, care de cele mai multe ori este trecută cu vederea într-un mod (şocant de) natural, este că evreii, care formau undeva la 5% din populaţia Rusiei la acea vreme, aveau poziţii de putere însemnate în fazele incipiente ale regimului bolşevic. Nume precum Lenin, Troţki şi subiectul acestui articol, Genrikh Yagoda, cel care a fondat primul şi cel mai mare instrument de ucidere sistematică în masă, numită Administraţia Generală a Lagărelor de muncă forţată, sau mai cunoscut şi sub numele generic de gulag. Alte persoane importante din cercul lui Yagoda, care au creat şi au administrat gulagurile, Aron Solts, Lazar Kogan, Naftaly Frenkel, Matvei Berman şi Yakov Rappoport erau de asemenea evrei. Conform unor statistici, în 1934 38,5% din cei care ocupau poziţii de putere erau de origini evreieşti.

Printre alte acțiuni criminale, Yagoda a implementat şi măsurile din Ucraina ordonate de Stalin în 1933, care a dus la moartea a aproximativ 7 milioane de oameni. Măsurile aveau ca miză capitularea populaţiei prin înfometare. Acest genocid se numeşte Holodomor, care în ucraineană înseamnă „foamete”.  Pentru această acţiune, Yagoda a fost premiat de către guvernul sovietic în 1934. În acelaşi an, pe 10 iulie, a devenit şeful noului format NKVD şi a devenit un membru de partid cu acte în regulă.

Nu se poate spune cu exactitate numărul de victime pe care măsurile date de Genrikh Yagoda le-au făcut, dar acestea sunt de ordinul a zeci de milioane. Direct şi indirect, în urma perpetuării sistemului de lagăre, Yagoda este printre cei mai mari criminali ai istoriei umanităţii.

Sever Plocker, care vorbeşte despre acest caz, a pus problema: „dar noi, evreii? Un student israelian termină liceul fără să fi auzit măcar de numele „Genrikh Yagoda”, cel mai mare criminal evreu al secolului XX”. Acesta mai adaugă şi că „evreii activi în aparatele oficiale de teroare comunistă (în Uniunea Sovietică sau afară) şi pe care câteodată le-au condus, nu au făcut acest lucru ca evrei, ci ca stalinişti, comunişti sau oameni sovietici. Aşadar, găsim uşor să le ignorăm originea şi „să facem pe proştii”: ce avem noi în comun cu ei? Dar să nu îi uităm. Viziunea mea e diferită. Găsesc inacceptabil atunci când o persoană care face lucruri uimitoare este considerată parte din poporul evreu, dar atunci când aceasta face lucruri îngrozitoare nu este considerată. Chiar dacă nu vrem să recunoaştem, nu putem evita originea călăilor care au făcut parte din maşina de ucis sovietică”.

Este extrem de mult de discutat pe seama acestui subiect încă foarte puţin explorat. Ramificaţiile şi amploarea genocidului nu pot fi însă supraevaluate, moştenirea comunistă simţindu-se şi astăzi în ţările din fostul bloc sovietic. Distrugerile, la toate nivelurile, de la vieţi omeneşti la impunerea regulilor stricte de cenzură, la înfometare şi privare de drepturi elementare au dus la formarea celui mai draconic regim al istoriei contemporane. Acest lucru a putut avea loc cu oamenii potriviţi. Întrebarea rămâne: cum de acest genocid este încă ignorat, când „discuţiile despre elefantul din sufragerie” ar fi trebuit să fie, în mod normal, în centrul atenţiei.

Citește tot articolul aici: ortodoxinfo.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Istoria care nu le place ELITELOR: Evreul GENRIKH YAGODA, fondatorul GULAGULUI, responsabil pentru moartea a 7 milioane de ucrainieni, prin înfometare

 1. NU doar atât, complicitatea mută a occidentului este cel putin bizară !
  Cu toate că a fost foarte bine informat despre aceste oribile crime din Ukraina, evenimentele fiind foarte proaspete, mirobolantul preşedinte evreu al SUA, F.D. Roosevelt, “salvatorul” Americii, imediat după instalarea sa la Casa Albă a cerut imperativ recunoaşterea oficială a URSS începând astfel o stranie realaţie de amor între campioana democraţiei, libertăţii, a drepturilor omului şi un colos criminal condus de o gaşcă de psihopaţi conduşi de Stalin.
  În plus de atât, extrem de ciudat, ABSOLUT NIMENI dintre oficialii occidentali nu a suflat nici măcar un cuvinţel contra crimelor din Ucraina a tov. Stalin şi găştii bolşevice ce au ocupat de fapt Rusia în 1917. Dimpotrivă, în Franţa mai ales, au fost voci importante care au lăudat şi au găsit justificate ororile din URSS…

 2. Un ostas al lui Stefan Cel Mare // 11 mai 2017 at 13:37 // Răspunde

  Multe dintre victime sunt romani dar ….
  O mare parte din teritoriile Ucrainei sunt romanesti …..

  Ucraina inseamna de la margine! Moldova avea granitele la Don in eviul mediu!!

  Kievul este unun oras al Rusiei medievale!!!

 3. ADY FRIEDMAN // 13 mai 2017 at 2:10 // Răspunde

  DACA AM INTELES BINE NU COMUNISMUL\BOLSEVISMUL ERA PROBLEMA CI FAPTUL CA PRINTRE CONDUCATORI ERAU SI EVREI . ASTA E TOT CE VA INTERESEAZA. AM NOUTATI PTR DVS . IN ACEST POPOR EXISTA SI CRIMINALI SI HOTI SI MAFIOTI ETC.ASTA INSEAMNA CE ? CA EVREII SUNT UN POPOR CRIMINAL ?
  SI ACEST MARE CRIMINAL A FACUT ACESTE CRIME IN NUMELE RELIGIEI IUDAICE ?
  STALIN UNUL DIN CEI MAI MARI CRIMINALI AL SECOLULUI 20 A FACUT ACESTE CRIME IN NUMELE CRESTINISMULUI ? SAU POATE ATI UITAT CA IDEOLOGIA COMUNISTA A EXCLUS RELIGIA SUB ORICE FORMA ?

  • draga adolf, nu a spus nimeni ca evreii sunt un neam de criminali, doar ca sunt ca si in alte popoare o serie de creaturi fara scrupule, nimic mai mult. de ce sa nu ii numim pe toti criminalii? important este sa nu se mai repete astazi asemenea crime.

   • pai…cum mama dracu’ se gaseste acest popor in estul europei in organizarea comunismlui si in america in stabililirea coordonatelor capitalismului? si extrapoland, credeti ca daca bob dylan ar fi fost danez sa zicem, ar mai fi primit premiul nobel pentru literatura? omg, si asta o spun eu, cel care il ascult de peste 40 de ani.

  • Pro-Romania Mare ! // 5 decembrie 2017 at 3:31 // Răspunde

   Gresesti, sinagogile nu le-a daramat, bisericile crestine, da….Mai intereseaza-te ! Lenin, Beria, Stalin (a avut o bunica evreica) aceste plosnite, oare cum au ajuns la putere ? De cine au fost finantati ?

  • Cred ca a vrut sa spună ceea ce gindim cu toți,ca nu e corect sa amintim numai ce s a intimplat in Germania nazista și numai ororile comise asupra poporului evreu ,ci toateororile comise împotriva umanității,toate genocidele și trebuie amintite și cele comise împotriva băștinașilor din cele doua Americi ca și cel din Australia și cite vor mai de care nu stim …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii