Noutăți

Israelul şi Arabia Saudită ar pregăti în secret atacarea Iranului

 •  
 •  
 •  

Adevarul.ro: Israelul şi Arabia Saudită ar fi pregătit deja planuri pentru atacarea instalaţiilor nucleare ale Iranului, măsuri la care vor recurge imediat în cazul în care acrodul încheiat de marile puteri mondiale cu privire la programul nuclear al Teheranului va fi „nesatisfăcător”, potrivit mai multor surse apropiate situaţiei.

Guvernele din Israel şi Arabia Saudită sunt convinse că un acord între marile puteri şi Iran nu va reuşi să blocheze componenta militară a programului nuclear al Iranului, iar de aceea ar fi luat deja măsuri pentru a acţiona în această situaţie, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia britanică „The Sunday Times”, preluat de Mediafax. În cadrul negocierilor cu reprezentanţi ai Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), Arabia Saudită a acordat deja permisiunea ca avioanele militare israeliene să tranziteze spaţiul aerian saudit pentru atacarea instalaţiilor nucleare iraniene.

„Imediat ce va fi semnat acordul nuclear cu Iranul, opţiunea militară va fi reactivată. Liderii saudiţi sunt furioşi, acceptând să ofere Israelului tot ajutorul de care are nevoie”, explică o sursă.   Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, încearcă să convingă Statele Unite şi Franţa să nu accepte un acord cu Iranul dacă regimul de la Teheran nu va prezenta garanţii clare că va renunţa definitiv la ambiţiile nucleare cu caracter militar. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care a blocat săptămâna trecută un eventual acord cu Iranul, începe duminică o vizită oficială în Israel.

Deşi retorica oficială a Riadului condamnă programul nuclear al Iranului, se pare că saudiţii ar putea intra în posesia temutelor bombe atomice înaintea Teheranului. Arabia Saudită a investit masiv în programul nuclear al Pakistanului şi se pare că în urmă cu ceva vreme a comandat arsenal nuclear. Acesta ar fi acum pregătit şi aşteaptă să fie furnizat Arabiei Saudite, transmite BBC. Informaţiile sunt completate de declaraţiile făcute luna trecută de un fost director al serviciilor de informaţii saudite. Prezent la o conferinţă în Suedia, acesta a spus că „saudiţii nu vor aştepta o lună, au plătit deja bomba, vor merge în Pakistan şi-şi vor aduce de acolo ceea ce au nevoie”.

Citeste mai mult: adev.ro/mweppr


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Israelul şi Arabia Saudită ar pregăti în secret atacarea Iranului

 1. cetățeanul tulburat // 2 mai 2018 at 9:53 // Răspunde

  „Imediat ce va fi semnat acordul nuclear cu Iranul, opţiunea militară va fi reactivată. Liderii saudiţi sunt furioşi, acceptând să ofere Israelului tot ajutorul de care are nevoie”, explică o sursă.

  Sursele anonime sunt de diversiune, dezinformare și manipulare… Ele sunt folosite de trusturile media ca o variantă de a vinde nothingburgers tuturor.
  Saudiții au fost parte din joc,
  mercăl și Macron s-au dus la Trump să-l facă să păstreze acordul(the iranian deal) și să nu-i dea de gol. Multă lume nu cunoaște în ce consta acest acord. Deep State a sponsorizat Iranul în decursul anilor cu tehnologii nucleare, tehnologii militare și 180 miliarde de dolari anual cash, cu scopul de a deveni o forță planetară să se poată declanșa, când va veni momentul, al III-lea “război mondial” în care să-și găsească sfârșitul vreo 6 miliarde de oameni, după care să se poată instala guvernul totalitar globalist, care să țină ce va mai rămâne din umanitate sub control total.
  Deep State este în colaps și pierde teren masiv, vezi N. Korea…Trump lucrează din greu să elibereze umanitatea din gheara globalistă. Trump a spus public că joaca lor se apropie de sfârșit, iar acum pe 12 Mai se termină cel acord, care ar fi trebuit reînnoit…dacă era Hillary președintele…iar Trump a promis că nu le va mai da un penny…să vedem ce va fi…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii