Noutăți

Ipoteză uluitoare: într-o frescă ce-l înfățișează pe Iisus crucificat sunt reprezentate două OZN-uri. Pictura, veche de 1.000 de ani, se află într-o catedrală din Georgia și a iscat polemici intense!

 •  
 •  
 •  

Într-un lăcaș de cult creștin-ortodox din Georgia se află o pictură care a stârnit o mulțime de ipoteze și discuții în contradictoriu. Motivul? În repectiva frescă, ce îl înfățișează pe Iisus după crucificare, apar două obiecte zburătoare misterioase, al căror aspect amintește, în viziunea pasionaților de ozenistică, de forma unor nave extraterestre.

Specialiștii în OZN-uri și adepții teoriei conspirației consideră că scena crucificării lui Iisus, reprezentată pe unul dintre pereții Catedralei Svetitskhoveli din Georgia ar conține două OZN-uri, în vreme ce teologii și specialiștii în istoria artei susțin că, dimpotrivă, viziunea primilor nu constituie decât o interpretare forțată a unei reprezentări iconografice realizate în stil tradițional.

1

La rândul lor, ufologii și adeptii teoriilor conspirației susțin că fresca veche de 1000 de ani reprezintă una dintre numeroasele opere de artă care indică faptul că în vechime strămoșii noștri au interacționat cu vizitatori veniți din spațiu și că acești oaspeți misterioși nu sunt străini de geneza religiilor vechi, de evenimentele religioase esențiale (sau chiar de apariția omului pe Terra).

Vechea catedrală ortodoxă Svetitskhoveli se află în localitatea georgiană Mtskheta, la nord-vest de capitala Tibilisi. Fresca din interior, realizată în secolul XI, prezintă, de-a stânga și de-a dreapta Mântuitorului aflat pe cruce, două elemente care au forma tipică atribuită OZN-urilor, de către autorii moderni. În opinia ufologilor, cele două „farfurii zburătoare” par să decoleze, având în vedere cele trei triunghiuri aflate sub fiecare dintre ele, ce reprezintă dârele de gaze asociate cu decolarea.

c

Susținătorii teoriei vizitelor extraterestre petrecute în trecutul umanității arată că în reprezentarea iconografică se disting fețele personajelor din cele două aeronave. Ei mai cred că intenția de netăgăduit a artistului a fost cea de a arăta că la crucificarea lui Iisus au fost prezenți vizitatori de origine celestă și că aceștia ar fi avut un rol crucial în evenimentul petrecut în urmă cu două mii de ani.

Unii specialiști în istoria artei arată că obiectele erau reprezentări simbolice ale îngerilor, care au fost martori la crucificarea Mântuitorului. Involuntar, ambele tabere se pun de acord într-o privință: elementele sau entitățile reprezentate de-a stânga și de-a dreapta crucii pe care se află Iisus nu sunt pământene, întrucât în conformitate cu ambele teorii (ufologică și teologică) ele provin de altundeva, dintr-o lume inaccesibilă cunoașterii obișnuite.

a

Oricum, mulți dintre meșterii care au construit ori decorat bisericile și catedralele europene de demult pretindeau că fac parte dintr-o breaslă ce avea acces la o cunoaștere inaccesibilă profanilor. N-ar fi primul caz în care este pictat un OZN într-o biserică, existând cel puțin o astfel de reprezentare și în România!

sighisoara-painting

BISERICA DIN SIGHISOARA

Indiferent ce ar reprezenta de fapt – îngeri sau extratereștri (aceștia fiind entități echivalente, după unele teorii moderne, emise de către ufologi) nicio pictură nu ar fi putut să fie realizată pe peretele unui lăcaș de cult fără încuviințarea tacită sau expresă a mai-marilor bisericii. Mesajul frescei georgiene rămâne tainic, la fel ca și intențiile artistului necunoscut ce a viețuit în urmă cu un mileniu.

2

b

Surse: www.express.co.uk, www.dailymail.co.uk, thevelvetrocket.com

Text: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Ipoteză uluitoare: într-o frescă ce-l înfățișează pe Iisus crucificat sunt reprezentate două OZN-uri. Pictura, veche de 1.000 de ani, se află într-o catedrală din Georgia și a iscat polemici intense!

 1. Nicolette Orghidan // 15 iulie 2017 at 19:33 // Răspunde

  Simplu! Spun clar: „Noi vi l-am adus să salveze omenirea de la dezastru, să salveze PĂMÂNTUL de la o iminentă dispariție, iar voi, ființe nerecunoscătoare l-ați crucificat. Altul nu vă mai aducem, nu știți să primiți binele și ajutorul, ne luăm „mașinuțele zburătoare și plecăm”. Cine știe poate peste vreo două mii și ceva de ani, vă veți schimba. Revenim atunci, cu a doua revenire a CELUI care v-ar fi salvat, nerecunoscătorilor.”

 2. Toate civilizatiile avansate,si spun o aberatie prin cuvantul “toate”, pentru ca infinitul are infinite civilizatii,deci absolut toate aceste civilizatii nu au nevoie de carapace zburatoare tip farfurie,trabuc…pentru a “zbura” la noi.
  Of of ufologii astia. Viseaza la conserve zburatoare cu motoare in care stau cuminti niste ochiosi cu capul mare,gura mica,pielea verde gelatinoasa.
  Daca li se defecteaza ceva la nava pe traseu sunt pierduti.
  Mai degraba au invatat sa calatoreasca instantaneu,fara nave,cu viteza gandului,sunt invizibili si respecta legile universale.In limbaj popular se numesc ingeri.
  Suntem priviti cu uimire.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii