Noutăți

Invenție excepțională prezentată la Cluj-Napoca: TUNUL ANTI-ASTEROID. O CREAȚIE ROMÂNEASCĂ ce s-ar putea dovedi salvatoare pentru întreaga planetă!

 •  
 •  
 •  

În acest moment, omenirea nu ar putea face nimic, decât, eventual, să aștepte dezastrul, dacă ar fi detectat un asteroid mare care ar amenința să lovească Pământul. Coliziunea cu un asteroid ar putea produce efecte similare evenimentului catastrofal de acum 65 de milioane de ani, care a dus la dispariția dinozaurilor. Au fost imaginate diferite soluții și chiar se lucrează la un sistem de apărare contra asteroizilor periculoși, incluzând o rachetă interceptoare. O soluție mai eficace ar putea veni, însă, din… România!

La Cluj-Napoca se desfășoară, în perioada 22-24 martie 2017, Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”, organizat de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. La acest salon a fost prezentată o invenție care, într-o bună zi, ar putea salva întreaga planetă de la distrugere. Este vorba despre un tun ce ar putea distruge asteroizii care, în lipsa unei intervenții rapide, ar intra în coliziune cu suprafața Terrei, punând biosfera în pericol.

e

După cum afirmă inventatorul său, tânărul Horațiu Șerbescu, noul „tun anti-asteroid” funcționează prin captarea razelor solare și generarea unei energii capabile să distrugă un asteroid sau să îi schimbe direcția de deplasare, astfel încât să fie evitată coliziunea cu planeta noastră. Potrivit afirmațiilor lui Șerbescu, component al echipei de cercetare care a lucrat la proiectul noului tun, invenția a fost deja brevetată. Acum se fac demersuri în vederea identificării unui stat suficient de puternic economic pentru a putea susține fabricarea dispozitivului. Sunt vizate state precum China, SUA, Japonia sau Germania. Proiectul a fost realizat în două variante, iar calculele necesare au fost deja efectuate.

1

După spusele lui Horațiu Șerbescu, un astfel de tun depășește, în materie de costuri, valoarea unui satelit, dat fiind că în componența sa se află materiale extrem de costisitoare și dispozitive de o mare complexitate, cum ar fi motoarele ionice. Este vorba despre miliarde de euro, de sume pe care statul român nu le-ar putea acoperi, în clipa de față.

c

Noua „armă anti-asteroid” ar urma să fie poziționată pe orbita solară și de acolo și-ar realiza, cu ajutorul razelor emise, misiunea sa de apărare a Terrei. Fasciculele de lumină pe care noul „tun spațial” le va emite vor fi de mii de ori mai puternice decât razele solare. Această radiație ar putea servi și unor scopuri diferite de distrugerea asteroizilor amenințători. O radiație mai puțin intensă emisă de către un asemenea dispozitiv ar putea fi proiectată pe panourile fotovoltaice ale sateliților, în vederea generării energiei electrice necesare funcționării lor.

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: ziuadecj.realitatea.net, www.digi24.ro

Imagini: www.digi24.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Invenție excepțională prezentată la Cluj-Napoca: TUNUL ANTI-ASTEROID. O CREAȚIE ROMÂNEASCĂ ce s-ar putea dovedi salvatoare pentru întreaga planetă!

 1. TRANSFORMAREA LUMINI IN ENERGIE ELECTRICA.SE POATE REALIZA ASA CEVA DIRECT AICI PE PAMANT.IAR RAZELE POT FI CAPTATE DIN DIFERITE ZONE DIN JURUL PAMANTULUI,TRANSMISE APOI CATRE SATELITI CU OGLINZI DE RELEXIE SI RETRANSMISE CATRE RECEPTOARE DE LUMINA AFLATE PE TERA.REPETAREA SE VA FACE SI VA APARE UN SISTEM DE AUTOMENTINERE A CICLULUI CARE EFECTIV AR MARII PUTEREA RAZELOR DE SOARE CAPTATE SI FOCALIZATE MAI APOI INTR-UN PUNCT FIX.INTENSITATEA ACESTEI RAZE VA FOARTE MARE INDEOSEBI CA POATE APAREA SISTEMUL DE AUTOREPETARE A CICLURILOR LUMINI DE CAPATRE-RECEPTARE-RETRANSMISIE.DAR SE POATE FOLOSI IN CREAREA UNOR CENTRALE CARE TRANSFORMA LUMINA IN CURENT ELECTRIC DE CARE ESTE ATAT DE MULTA NEVOIE PE PLANETA NOASTRA.REALIZAREA UNUI ASEMENEA PROIECT AR FACE SA CADA PLATA CURENTULUI PA PLANETA NOASTRA DEOARECE ENERGIA ESTE LIBERA,DIN UNIVERS,DE LA SOARE.
  ASTA INSEAMNA COLABORARE INTRE TOATE NATIUNILE LUMII .NU EXISTA CUVANTUL ‘NU SE POATE’-EXISTA CUVANTUL ‘NU VOR CEI CE CONDUC LUMEA’
  LIBERTATE CREATIEI OMULUI SI UTILIZARE A TOT CE SE REALIZEAZA SPRE BUNASTAREA LUI.PACE TUTUROR!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii