AIM radionica curs online

Noutăți

Inventica și dezvoltarea României. Ideile geniale ale românilor ar putea să ne aducă bunăstarea

Cu toate că inventatorii noștri vin în fiecare an cu nenumărate premii de la saloanele internaționale de inventică, o dovadă clară a faptului că potențialul creativ al românilor este uriaș, statul român, căpușat de indivizi incompetenți, fără viziune sau chiar trădători, nu le-a fost decât arareori aproape. De decenii întregi nu există nicio strategie serioasă de dezvoltare a României pe baza creativității tehnice și, adeseori, invențiile românești sunt blocate chiar de autorități.

Nu o dată i-am auzit pe oamenii de știință români vorbind despre faptul că România se poate dezvolta economic accelerat dacă își folosește în interes propriu invențiile. Dar se poate face acest lucru, în contextul competiției globale și a încercării marilor jucători de pe piața de tehnologii inovatoare de a pune mâna pe licența acestor invenții?

Invitat în emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii (Nașul Tv), conf. univ. dr. ing. Alexandru Stănilă, inventator, vice-președinte al Forumului Inventatorilor Români, ne-a vorbit despre planurile comunității științifice românești de a introduce cursuri de creativitate tehnică la toate nivelele de învățământ din România, despre invenții românești cu totul speciale și despre multe altele.

O emisiune care merită să fie vizionată!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii