Noutăți

Invenția revoluționară a cercetătorilor americani – dispozitiv care transformă vaporii de apă din aer în energie electrică cu ajutorul unei bacterii (Video)

Oamenii de știință de la Universitatea Massachusetts Amherst au dezvoltat un dispozitiv capabil să transforme vaporii de apă din atmosferă în energie electrică, o descoperire tehnologică care ar putea revoluționa domeniul energiei verzi, conform unui articol publicat pe site-ul universității.

Dispozitivul denumit „Air-gen” a fost dezvoltat de inginerul Jun Yao și microbiologul Derek Lovley. Practic este un generator alimentat cu aer, cu nanofire de proteine ​​conductoare electric produse de bacteriile Geobacter.

„Literalmente creăm electricitate din aer. Air-gen generează energie curată 24/7″, a declarat Jun Yao despre dispozitivul său.

Air-gen folosește o proteină naturală pentru a crea electricitate din vaporii de apă din aer (umiditate). Dispozitivul necesită doar o peliculă subţire de nanofire proteice cu o grosime mai mică de 10 microni.

Pe partea de jos a peliculei se plasează un electrod, în timp ce un alt electrod, de dimensiuni mai reduse, este poziționat deasupra peliculei, acoperind doar o parte din ea.

Electrozii sunt conectați la nanofirele proteice, iar după ce pelicula absoarbe vaporii de apă din atmosferă, în urma unor procese electro-chimice se creează condițiile ce generează curent electric între cei doi electrozi.

Citește mai mult: g4media


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii