Noutăți

Întrebarea care a înnebunit Securitatea: a fost sau nu duhovnicul Arsenie Boca în două locuri simultan: la înmormântarea mamei și la Canal, unde era deținut?

Adevarul.ro: Pe vremea în care Arsenie Boca era închis, mama sa, Creştina, a murit după o boală necruţătoare. Legendele spun că marele duhovnic a fost prezent la căpătâiul mamei sale, deşi el era în colonia de muncă de la Canal.

Prezenţa fizică a sfântului Arsenie Boca la înmormântarea mamei sale, în decembrie 1951, în localitatea Hălmagiu, din judeţul Arad, rămâne doar o legendă, atâta vreme cât niciun document oficial nu consemnează aşa ceva.

Istoricul Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, care a studiat dosarele părintelui şi a scris trei cărţi despre viaţa celui mai mare duhovnic al secolului XX, spune că zvonul că Arsenie Boca a fost prezent la înmormântarea mamei sale a pornit de la un turnător din sat, care s-a dus la Securitate şi a spus că mai mulţi ţărani l-au văzut pe acesta la înmormântarea mamei sale. „Aşa se face că toată viaţa lui, Arsenie Boca a fost întrebat de securişti cum a ajuns la Hălmagiu, el fiind atunci închis în colonia de la Canal“, spune Bichir.

Lector univ. dr. Carmen Ciornea, care a studiat dosarele mai multor preoţi în arhivele CNSAS, precizează că singura menţiune în arhivele CNSAS se află consemnat următorul lucru: „În această perioadă, a murit Creştina, mama Părintelui (6 decembrie 1951) cauza: cancer. Părintele a mărturisit că a simţit momentul adormirii mamei sale”.

Psihologul Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a povestit într-un interviu acordat agenţiei de presă AGERPRES că  mai mulţi oameni spun că l-au văzut la înmormântarea mamei lui, care avusese loc la sute de kilometri distanţă faţă de locul închisorii. „A fost. L-am întrebat dacă a fost, cum a ajuns, iar el a confirmat că a fost. A spus: «Am fost. Cu ajutorul lui Dumnezeu!».

Conducerea penitenciarului unde era reţinut a dat telefon la Poliţia din Hălmagiu care a confirmat că l-au văzut la înmormântarea mamei, iar când unul dintre poliţişti a vrut să stea de vorbă cu el, s-a făcut nevăzut”, a mărturisit Zoe Dăian. În dosarul său, securiştii au consemnat date despre minunile întâmplate la Canalul Dunăre- Marea Neagră. „În regiunea noastră, raionul Haţeg, circulă zvonul despre Boca Arsenie, cum că în timpul cât a fost la Canal s-au întâmplat mai multe „minuni”. Că unde lucra el se surpa pământul şi era mutat de la o lucrare la alta, dar până la urmă a fost nevoie să fie pus în libertate”, conform documentelor CNSAS.

Citeste mai mult: adev.ro/osneag

arseni boca


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Întrebarea care a înnebunit Securitatea: a fost sau nu duhovnicul Arsenie Boca în două locuri simultan: la înmormântarea mamei și la Canal, unde era deținut?

 1. A fost la înmormântarea mamei sale, dar asta nu înseamnă că a fost simultan în două locuri diferite aflate la o distanţă de 700km ! Părintele Arsenie doar a călătorit câteva ore prin …”metode neconvenţionale” !

 2. cetățeanul tulburat // 7 iulie 2017 at 6:02 // Răspunde

  Interesant articolul..trebuie pus în cartea recordurilor ca fiind primul om care s-a teleportat din închisoare cu puterea minții. El a dat-o în divinitate că nu știa cum să explice fenomenele pe care le trăia…Prin meditație zilnică, în cazul lui rugăciuni în gând sau pur și simplu stând în liniște căutând liniștea interioară (pacea sufletului) și-a activat puterea minții, puterea subconștientului, a conștiinței, puterea intuiției bineînțeles cu controlul emoțiilor și lipsa fricii, cu un stil de hrană sumar și hidratare corespunzătoare …cu toții putem ajunge la a trăi și a face lucruri magice! Doar că trăim în planul material La-La Land unde trebuie să alergăm după banii lor să plătim energia care ne-o fabrică ei! Cu 4 5 luni de meditație zilnică câte 15 minute pe zi cu calm si liniște, ajungem să dobândim forțe care ni se par acum de domeniul SF.

  • Ai dovezi macar cand spui asa ceva? Daca sunt manifestari demonice, stii ca prin meditatie s-ar putea sa deschizi niste canale care sa nu le mai poti inchide?
   Daca incerci sa vii cu niste afirmatii de pe un site obscur, atunci nu are niciun sens sa mai discutam.
   Problema cu tot ceea ce ai spus pana acum este ca nu are nicio supozitie fizica și nici macar o baza matematica.
   Crede-ma, daca s-ar ascunde toate chestiile astea de care spui, totusi s-ar fi trezit cineva pana acum sa demonstreze palpabil, cu dovezi concrete ceea ce spui si ar fi fost auzit macar putin pana sa-i fie inchisa gura.
   Legat de perpetuum mobile: am incercat de multi ani sa fac o astfel de masinarie, dar ca pe langa faptul ca incalca legile fizicii nu am reusit nicicum, prin nicio metoda sa fac un astfel de aparat sa functioneze, daramite sa produca si energie.
   Legat de automobilele electrice, nu am nicio indoiala ca lui Tesla i s-a inchis gura si daca s-ar fi dat acea tehnologie pe mainile populatiei am fi fost macar cu 50-100 de ani mai avansati si fara probleme de poluare cu care se confrunta omenirea acum.
   Sunt multe videoclipuri cu exact aceleasi masinarii care sunt intentionat modificate de sarlatani, iar credulii pleaca botul si cumpara. Ghici? Raman cu firmitura in barba. Timp de sute de ani s-a incercat obtinerea unei surse de energie free, dar fara succes. Pe vremuri oamenii de stiinta erau mai pasionati si mai putin influentabili decat acum.
   Sa zicem ca acum oculta are influente puternice, dar pe vremuri influenta aceasta era foarte slaba, asa ca nu prea aveau cum sa musamalizeze astfel de descoperiri.
   Sa-ti dau un exemplu cu facebook: sunt sute poate mii de videoclipuri cu NWO agenda, perpetuum, chestii de OZN-uri sau chestii ascunse de NASA, dar problema e ca oricat ar incerca sa stearga aceste videoclipuri tot nu reusesc cei din administratie sa faca acest lucru. Sunt foarte multe.
   Crede-ma, chiar mi-as dori sa existe asemenea puteri, telekinezie, teleportare a corpului, energie free, calatorii interplanetare, dar din pacate multi au incercat sa elucideze misterele si au esuat.

 3. cetățeanul tulburat // 9 iulie 2017 at 2:41 // Răspunde

  Dragă Piotr, doar dacă pronunți cuvintele: teleportare, telekinezie, free energy, NWO etc., chiar și SF …practic cuvintele astea explică ceva, adică le înțelegi știi cu ce se mănâncă fiecare dar dacă nu sunt la îndemâna tuturor, asta nu înseamnă că nu există!!! De n-ar fi, nu s-ar povesti!
  Prin meditație în poziția lotus sau chiar pe scaun stând inspirând pe nas și expirând pe gură, gândindu-te doar la tine și eliberandu-te de toate gândurile, grijile, problemele în liniște intr-o cameră sau în sânul naturii
  15 minute pe zi în fiecare zi timp de 5 luni începi să simți pe pielea ta niște lucruri, de fapt oricine, că toți suntem la fel, fără frică…iar aici demonii nu au loc…Deci cu antrenament o să simți și o să trăiești niște fenomene cu care nu te-ai întâlnit până acum, iar după cele 5 luni o să continui meditația pentru că o să realizezi ce minciună trăim noi umanitatea pe planeta asta! Perpetuum mobile…La fel…De n-ar fi, nu s-ar povesti…Dacă te duci pe YouTube vei găsi exemple diverse cu lichide, cu magneți, cu bile, lanțuri, cercuri și multe altele, problema e că oricine iese în față cu o invenție de genul e împușcat în cap și o să se spună că a fost un accident…
  Când Tesla s-a transferat în dimensiunea următoare a avut o mulțime de invenții scrise, schițe…cu toate detaliile, când FBI-ul a aflat de el au intrat cu forța în hotel și i-a săltat toate documentele(invențiile)…Noroc că nu le-au distrus, ele au fost puse în practică de umanoizii de știință în laboratoarele guvernului din umbră…Intr-adevăr ei sunt cu o sută de ani înaintea noastră chiar mai mult, secretul e la ei, noi trăim în La-La Land!

 4. Tudorache Constantin // 9 iulie 2017 at 10:29 // Răspunde

  Sunt Presedinte al BioInvent inventii si inovatii principiul TESLA..
  TESLA a fost si ramane inventatorul nr.1 al lumii…daca bunul Dumnezeu imi ajuta o sa vedeti cateva invenții si inovatii TESLA..care vor revolutiona lumea…Asa sa imi ajute Dumnezeu.

 5. cetățeanul tulburat // 9 iulie 2017 at 16:54 // Răspunde

  Păi e…curentul alternativ pe care îl folosește toată gașca pe planetă e invenția lui!
  Peste 5000 de patente care ar revoluționa lumea se află în buncărul globaliștilor sub pază 24/7. Invențiile lui Tesla, la fel. Deci, până nu se face demascarea guvernului din umbră și a tuturor secretelor care tine umanitatea în minciună nu o să apară nimic revoluționar. Singura acțiune care se poate face în cazul free energy este să se execute în taină peste un milion de “aparate” iar apoi date poporului într-o singură zi să le folosească, globaliștii să fie surprinși să nu mai poată face nimic…Dar lucrul ăsta implică milioane de euro și e foarte complicat de realizat!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii